Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών :ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
 Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ εδώ και καιρό προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για το « νέο» σχολείο που κτίζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά πάνω στα σάπια υλικά της οικονομίας της αγοράς. Ένα σχολείο « δημιουργικό και λειτουργικό», κατά πως το θέλουν οι διευθύνσεις κάποιων σχολείων της Πιερίας, είναι ένα σχολείο ανοικτό στην επιχειρηματικότητα, η οποία θα διαμορφώνει το πρόγραμμα του, και στις ιδέες της ανταγωνιστικότητας.
Είναι ένα σχολείο που με τα προγράμματα που εκπονεί με Μ.Κ.Ο ή με επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα με την εταιρία Αιγαίον, διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην επαιτεία και μετά στην ευγνωμοσύνη στη Μ.Κ.Ο ή την επιχείρηση. Η « Εταιρία Αιγαίον» που τόσο πολύ την ευχαριστούν είναι η εταιρεία πού με τις φοροελαφρύνσεις και το ξεζούμισμα των εργαζομένων ζει σε βάρος μας και μετά ρίχνει ψίχουλα ελεημοσύνης. Είναι η εταιρία που μέσα από τον κρατικό πακτωλό των χρημάτων και τα δανεικά και αγύριστα της άγριας φοροληστείας  των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων έφτιαξε ένα μέρος του διεθνή αυτοκινητόδρομου που χρυσοπληρώνουμε τη χρήση του. Είναι η εταιρεία που στη μετοχική της σύνθεση μετέχει ο όμιλος των Ιωάννου και Παρασκευαϊδη πρώην ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Ledra Athens που εδώ και μήνες έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους του ξενοδοχείου.
 Αυτό είναι το  αυτόνομο ως προς τα οικονομικά και αποκεντρωμένο ως προς τις αρμοδιότητες σχολείο που σχεδιάζουν  οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, Ε.Ε-Σ.Ε.Β-.Ο.Ο.Σ.Α Ένα σχολείο που με πρωτεργάτες τα στελέχη του, θα κυνηγούν χορηγούς και γονείς για να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, που θα παραχωρούν τους χώρους τους έναντι ενοικίου για να έχουν έσοδα και που θα αξιολογούνται για αυτά. Θα αξιολογούνται δηλαδή για το πώς το σχολείο θα λειτουργήσει σαν επιχείρηση. Για το πώς θα εφαρμόσουν μια εκπαιδευτική πολιτική που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα του λαού και των παιδιών του σε ένα αποκλειστικό  δημόσιο, δωρεάν καθολικό σύγχρονο σύστημα παιδείας η οποία θα μορφώνει τα παιδιά χωρίς χορηγούς, οι οποίοι επιδιώκουν μέσα και από την εκπαίδευση να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
Πλάτη στην είσοδο χορηγών στα σχολεία δεν βάζουν μόνο οι διευθύνσεις των σχολείων αλλά και η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε που αντί να οργανώνουν τον αγώνα για ένα δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Παιδείας και για τη διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης της εκπαίδευσης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, μερικοί διεκδικούν μεγαλύτερη εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων, όπως της «Αιγαίον» στη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με το αιτιολογικό κάποιων ότι αφού η περίφημη επιχειρηματικότητα διδάσκεται στα σχολεία δεν μπορούμε να στραφούμε ενάντια της. Με αυτά τα κάλπικα επιχειρήματα, ρίχνοντας νερό στις επιδιώξεις του Σ.Ε.Β. – Ε.Ε.-Ο.Ο.Σ.Α και διαχρονικά των κυβερνήσεων για το σχολείο της αγοράς, καταψήφισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης 31/10/17 το ψήφισμα- καταγγελία της εισόδου χορηγών στα σχολεία. Με τέτοια πλειοψηφία στο τιμόνι της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτε.

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, τους γονείς, κάθε μαθητή και κάθε εργαζόμενο να αντισταθεί. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις  σειρήνες κυβέρνησης Ε.Ε και επιχειρηματικών ομίλων ,που τους καλούν στο εύκολο, το ευκαιριακό και το πρόσκαιρο. Τους καλούμε να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μέσα από  τα συλλογικά τους όργανα γενναία χρηματοδότηση αποκλειστικά  από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι  λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Να παλέψουν για ένα δημόσιο αποκλειστικά, καθολικό  δωρεάν σύστημα Παιδείας που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου