Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας




 
Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν από χθες το πρωί και στην περιοχή μας τέθηκε  το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους  πέρα από την Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή επικράτησαν τόσο στο μέτωπο της πόλης, όσο και στα ορεινά του Δήμου.


Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος: «Η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τους νοτιοανατολικούς ανέμους (οι οποίοι επιδεινώνουν την κατάσταση), στο παραλιακό μέτωπο προκαλούν προβλήματα στα κανάλια. Στο πλαίσιο αυτό, καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή από τα 4 μηχανήματα του Δήμου και σε λίγες ώρες πετύχαμε να ανοίξουν όλα τα κανάλια και να δοθεί διέξοδος στα νερά, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες. Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, οι υπηρεσίες μας είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ τα όποια μικροπροβλήματα προέκυψαν στην πόλη αντιμετωπίστηκαν και αποκαταστάθηκαν πλήρως».

Παράλληλα, ο κος Ντούρος έκανε έκκληση για την συνδρομή και των πολιτών στον καθαρισμό των φρεατίων από την συνεχή και έντονη - αυτές τις ημέρες -  πτώση των φύλλων, καθώς όπως ανέφερε: «[…] είναι φύσει αδύνατον να τα καθαρίσουν μόνο ο Δήμος και  η ΔΕΥΑΚ. Χρειάζεται να συμβάλλουν και οι πολίτες εφόσον έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Στη διάρκεια της νύχτας, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στη Χράνη. Τα δέντρα απομακρύνθηκαν άμεσα από συνεργεία του Δήμου.
Με αφορμή την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή μας, συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου