Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Κατερίνης στην 4η συνάντηση των εταίρων του έργου REACT του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» στη Ρώμη:


 
«Δημοκρατική δέσμευση και συμμετοχή των πολιτών»
 

Με θέμα εργασίας: «Ευρώπη για τους Πολίτες - Δημοκρατική δέσμευση και συμμετοχή των πολιτών - Democratic engagement and civic participation» πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία (Ρώμη), το διήμερο 10-11 Ιανουαρίου, η 4η συνάντηση των εταίρων του έργου REACT, του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».


Τον Δήμο Κατερίνης, ο οποίος  συμμετέχει ως εταίρος στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων, το οποίο βασικό στόχο θέτει την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά, εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κατανάς.

Ο ρόλος και οι πολιτικές των δήμων στην υποδοχή και την ένταξη των μεταναστών, το σύστημα προστασίας των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, θέματα μετανάστευσης και ανάπτυξης σε κάθε χώρα βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της ατζέντας συζήτησης.

Παράλληλα, συστήθηκαν ομάδες εργασίας, οι οποίες ασχολήθηκαν με τα συγκεκριμένα ζητήματα και διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ συζητήθηκαν θέματα προβολής, προώθησης  και δημοσιότητας.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα, υλοποιείται από ένα ευρωπαϊκό  δίκτυο πόλεων, στο οποίο πέραν του Δήμου Κατερίνης λαμβάνουν μέρος: η ANCI ABRUZZO (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Περιφέρειας ABRUZZO) ως συντονιστής, ο Δήμος του Wattrelos (Γαλλία), οι Δήμοι Gornja Rijeka και Breznicki Hum (Κροατία), ο Δήμος Δυρραχίου (Αλβανία) καθώς και φορείς υποστήριξης (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, ΜΚΟ) από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Αλβανία.  


Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κος Κατανάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται καθημερινά στην αυτοδιοίκηση, στην καρδιά των πολιτών. Μπορούμε να προχωρήσουμε μόνο αν συνεργαστούμε μεταξύ μας, με τους πολίτες μας και πέρα από σύνορα και επίπεδα διακυβέρνησης. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι συγκεκριμένες συναντήσεις του REACT, στις οποίες ο Δήμος μας, με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά».

Τέλος, ο κος Κατανάς ευχαρίστησε την ομάδα έργου του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα τους: Νίκο Παπαζιώγα – αντιδήμαρχο και τους  υπαλλήλους του Δήμου Ζωή Σερετίδου, Εμμανουήλ Κοσμαδάκη, Χαράλαμπο Παναγιωτίδη και Κατερίνα Πόδα, για την συνεργασία και την υποστήριξη του προγράμματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου