Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Εξελίξεις στο «Μακεδονικό»:Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου-Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει Παυλόπουλο και το Σάββατο τους πολιτικούς αρχηγούς


Εξελίξεις στο «Μακεδονικό»:Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου-Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει Παυλόπουλο και το Σάββατο τους πολιτικούς αρχηγούς (συνεχής ενημέρωση)


Ξεκίνησε μετά τις 15:00 η συνεδρίαση του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση συμμετέχει όλη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), όπως συμμετέχουν και άλλοι υπουργοί.

Τα αποτελέσματα των επαφών στο Νταβός αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ κ.Ζάεφ σχετικά με την ονομασία της γείτονος.

Παράλληλα, ο  Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 18:30 της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.


Ο Πρωθυπουργός το Σάββατο θα ενημερώσει κατ' ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου για λίγη ώρα, καθώς αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό».

Η Φώφη Γεννηματά και ο πόλεμος με το Μαξίμου

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί στις 12:30 του Σαββάτου με τον Πρωθυπουργό.Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γεννηματά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε στον Πρωθυπουργό: «Θα έλθω θεσμικά. Δεν έχεις εξασφαλίσει συναινέσεις». Μάλιστα του προσάπτει μυστική διπλωματία και κινήσεις που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το οποίο ο κ.Τσίπρας επιφυλάχθηκε.

«Η κυρία Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση«, σχολιάζει κυβερνητικός αξιωματούχος για τη διαρροή του ΠαΣοΚ σύμφωνα με την οποία η πρόεδρός του ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον Αλέξη Τσίπρα. «Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε«, προσθέτει ο ίδιος αξιωματούχος.

Η ανταπάντηση από κύκλους του ΠαΣοΚ ήταν άμεση: «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σ’ αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό».


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 13:30 του Σαββάτου.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα πάει στο Μαξίμου στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο κ. θεοδωράκης θεωρεί καθυστερημένη την ενημέρωση του Πρωθυπουργού ενώ θα τοποθετηθεί μετά τη συνάντηση.

 http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου