Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Προώθηση της επιστολής του Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Δημητριακών και Λοιπών Καλλιεργειών Κατερίνης, από τον βουλευτή κ. Κουκοδήμο

Κorinos news


ΑΝΑΦΟΡΑ

Του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου
Προς τον Υπουργό 1. Οικονομικών, 2. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 3. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα:  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με επιστολή  του ο Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Δημητριακών και Λοιπών Καλλιεργειών Κατερίνης επισημαίνει μια σειρά προβλημάτων φορολογικών και ασφαλιστικών και ζητούν τις άμεσες παρεμβάσεις σας προκειμένου δοθεί κίνητρο για αυξημένη παραγωγή εκ μέρους αγροτών και κτηνοτρόφων



Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες



Ο αναφέρων βουλευτής

Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος






Επισυνάπτεται η επιστολή:






ΠΡΟΣ: Τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , τους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής ,τους βουλευτές Πιερίας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ,την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας , τους Δημάρχους του Νομού Πιερίας. 

Έχουμε την τιμή παρρησιαστικά και αγωνιστικά να σας υποβάλουμε το παρόν Υπόμνημα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, με απαίτηση να εισακουσθούμε στα δίκαια αιτήματά μας, αποσκοπώντας παράλληλα στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και τη συμμετοχή μας, στο μέτρο του δυνατού, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που τόσο πολύ ταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό, πάνω από μια δεκαετία, δημιουργώντας μάλιστα και πολλούς «ιδανικούς αυτόχειρες από τη συμπαθή μας τάξη και όχι μόνο».

Σας υπενθυμίζουμε με πολλή ικανοποίηση και σημασία ότι και σε μια παρόμοια οικονομική κρίση του τέλους της δεκαετίας του 1920 ο πρωτογενής τομέας ( με το λάδι, τον καπνό και τη σταφίδα) έβγαλε τότε τη χώρα μας από την κρίση!!

ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ζητούμε: 

1. Ολοκληρωτική κατάργηση των τεκμηρίων για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς. 
2. Αφορολόγητο εισόδημα 12.000 ευρώ με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
3. Κατάργηση όλων των δεσμεύσεων της ΚΑΠ με τη σωρεία των περιοριστικών της όρων.
4. Αφορολόγητο πετρέλαιο, τουλάχιστον για ίση αντιμετώπιση με τους εφοπλιστές!
5. Εγγυημένες τιμές ασφαλείας για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα.
6. Ελεγχόμενες από το κράτος τιμές λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών κ.λ.π., που συμμετέχουν ασφαλώς στη διαμόρφωση της τελικής τιμής των προϊόντων μας. 
7. Φθηνή δανειοδότηση μας για διευκόλυνση στις οικονομικές μας δοσοληψίες. 
8. Ενίσχυση των καινοτόμων δράσεων, ιδίως των νέων αγροτών, που θα ανακόψουν το ρεύμα της νέας μάστιγας της μετανάστευσης και της απερήμωσης της ελληνικής υπαίθρου.
9. Ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων α’ και β’ κατοικιών ή χωραφιών από αγρότες, τα δάνεια των οποίων «βρέθηκαν στο κόκκινο» λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης. 
10. Διαγραφή των τόκων, προστίμων, άλλων επιβαρύνσεων κ.λ.π. και γενναίο κούρεμα των δανείων για επαγγελματικά δάνεια, που υποχρεώθηκαν να συνάψουν οι αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι, αδύναμοι πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 
11. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από φυσικές καταστροφές, και άρση του εμπάργκο με τη Ρωσία.

Β΄ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 

Ζητούμε: 

1. Σταθερή χαμηλή ασφάλεια στον ασφαλιστικό μας φορέα. Σε περίπτωση αυξημένης παραγωγής, αυξημένο ασφάλιστρο να καταβάλλεται από τον αγρότη, αλλά με σκοπό να αυξηθεί η σύνταξη του κατά τη συνταξιοδότησή του. 

2. Κατανόηση των συνεπειών της ανωτέρω πρότασής μας καθώς:
α)Θα υπάρξει κίνητρο για αυξημένη παραγωγή εκ μέρους των αγροτών, κτηνοτρόφων κ.λ.π. 
β) θα διακινηθεί περισσότερο χρήμα στην αγορά με πολλαπλές ωφέλειες για τους πάντες. 

Το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα είναι «ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο, καθαρό αντικίνητρο στην εργατικότητα, την επιδίωξη αυγατισμού της παραγωγής μας, την επιλογή δυναμικών καλλιεργειών, την ανάληψη καινοτόμων δράσεων και γενικά την ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών για περισσότερα και ποιοτικότερα προϊόντα. Τουτέστιν, το ασφαλιστικό σύστημα, όπως ισχύει σήμερα, καθιστά τους αγρότες «τεμπέληδες» ακόμη και αυτούς που είναι ερωτευμένοι με τη γη τους, τις καλλιέργειές τους, σε βαθμό εργασιομανίας!!

Στην καλύτερη περίπτωση τους στρέφει προς την «απόκρυψη» προϊόντων και την φοροδιαφυγή, με δαμόκλεια σπάθη να καταστραφούν για πάντα σε περίπτωση ανακάλυψης της λαθροχειρίας τους. 

Αγαπητοί κύριοι

Εμείς οι μικροαγρότες, έντιμοι και παθιασμένοι καλλιεργητές της γης μας, αισθανόμαστε να μας έχουν «δεμένα τα χέρια» στην προσπάθεια να σημειώσουμε πρόοδο στις αγροτικές μας εργασίες, στον πρωτογενή τομέα, στον οποίο η πολιτεία αποβλέπει πάλι, όπως το 1929, για έξοδό της από την κρίση. Αν εισακουσθούν τα δικαιότατα και εύκολα πραγματοποιήσιμα και επιλύσιμα αιτήματα, τα οφέλη θα είναι άμεσα, απλά και ορατά από όλους. 

Με την ελπίδα ότι με το παρόν υπόμνημα «βάζουμε τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων» και βοηθούμε, απλά και κατανοητά, την πολιτεία, ανεξάρτητα από την εκάστοτε Κυβέρνηση, να ασχοληθεί ρεαλιστικά και με σοβαρότητα με το «Αγροτικό ζήτημα», που ανέκαθεν στάθηκε ισχυρός μοχλός για την Ανάπτυξη, συγκλονίζοντας τη χώρα στη Νεοελληνική της Ιστορία, με εξεγέρσεις κατά «τσιφλικάδων» – γαιοκτημόνων όπως σχετικά πρόσφατα στο Κιλελέρ, με τον Αντύπα, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών κ.λ.π. περιμένουμε να συμπαρασταθείτε στην επίλυση των φορολογικών και ασφαλιστικών μας αιτημάτων.

Ο Πρόεδρος 
Γιώργος Χαρισσόπουλος 

Τα μέλη 
Καραδήμος Γιώργος 
Κοσμίδης Λάζαρος 
Ασσαρίδης Χρίστος 
Παυλίδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου