Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης



   Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρη Κυριακού  

 Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου η κοινωνία της Κατερίνης, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης αποχαιρετίσαμε τον αγαπημένο μας  Διευθυντή, την ψυχή του Μουσικού Σχολείου, τον Δημήτρη Κυριακού.
      Για το  Μουσικό  Σχολείο, τους μαθητές, τους γονείς,  ήταν ευτύχημα που γνωρίσαμε αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο. Με την πραότητα του χαρακτήρα του, τις γνώσεις του,  την αστείρευτη εργατικότητά του , τον σεβασμό που έδειχνε σε κάθε άνθρωπο μικρό ή μεγάλο που τον πλησίαζε και την διαλλακτική του στάση σε όλα τα θέματα, κέρδισε το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλης της κοινότητας του σχολείου μας.

       Το γραφείο του ήταν ανοιχτό  όλες τις ώρες που βρισκόταν στο σχολείο. Όλους τους υποδεχόταν με ένα φωτεινό χαμόγελο και μια θερμή χειραψία. Γνώριζε τους μαθητές του σχολείου του με τα μικρά τους ονόματα, συνομιλούσε μαζί τους  θέλοντας να γνωρίζει την άποψη τους για την σχολική ζωή και τα προβλήματα που προέκυπταν. Τον Ιούλιο του 2017 επιλέχθηκε με αφορμή τις «βασικές αρχές δημοκρατικής διοίκησης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και λήψης αποφάσεων από τα θεσμικά του όργανα, έτσι ώστε να καλλιεργείται η ομόνοια και η συνεργασία και το σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινότητα» και συμμετείχε  σαν εισηγητής στην Βουλή των Εφήβων με θέμα «Έφηβοι ενεργοί πολίτες και δημοκρατικό σχολείο», μετά από  πρόσκληση του Συνηγόρου του Παιδιού εκπροσωπώντας το σχολείο μας.
       Οραματίστηκε ένα σύγχρονο σχολείο με καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους. Βοήθησε το Σύλλογο Γονέων σε κάθε ενέργεια εξοικονόμησης πόρων ώστε να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Εξοπλίζοντας τις αίθουσες διδασκαλίας με ιντερνέτ και προτζέκτορες έδωσε την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να δουν με άλλο ενδιαφέρον τα μαθήματα.  Με   ενέργειες του  το σχολείο απέκτησε ένα δυναμικό μουσικών οργάνων της τάξεως των 17.000 ευρώ, δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος. Με τις στοχευμένες ενέργειές  του, βελτιώθηκαν σημαντικά οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις  του σχολείου.  Με την επίμονη διερεύνηση του θέματος και την επανειλημμένη  επικοινωνία με τους βουλευτές του νομού μας, το δήμο, την περιφέρεια και το υπουργείο, το θέμα του νέου διδακτηρίου απασχολεί πλέον όλους τους αρμόδιους φορείς και έχει μπει σε πορεία πραγμάτωσης. Χάρη στο κύρος του, τον σεβασμό που ενέπνεε και στον υποδειγματικό τρόπο που διεύθυνε το σχολείο, κατάφερε αυτά τα έξι  χρόνια που ήταν διευθυντής  να του δώσει άλλη αξία και δυναμική.
      Ο Δημήτρης Κυριακού εργάστηκε με ζήλο και πολύ αγάπη για το Μουσικό Σχολείο, συνεργάστηκε άψογα με τα  μαθητικά συμβούλια και το Σύλλογο Γονέων, έχοντας πάντα γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της σχολικής κοινότητας.
      Ο Σύλλογος Γονέων και το ΔΣ χάσαμε όχι μόνο τον διευθυντή του σχολείου μας, τον άνθρωπο που σεβόμασταν και  εκτιμούσαμε αλλά και έναν πολύτιμο συνεργάτη  στο έργο μας. Ήταν κοντά μας σε κάθε εκδήλωση και κάθε προσπάθεια του Συλλόγου για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης των παιδιών μας στο χώρο  σχολείου. Δεν αρνήθηκε ποτέ να ακούσει τα αιτήματά μας, να μας ενημερώσει, να μας συμβουλεύσει να μας αφυπνίσει  σε θέματα που έπρεπε να κινηθούμε από κοινού για το καλό του σχολείου. 
      Με την στάση του στη ζωή αλλά και  απέναντι στην ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια, ο Διευθυντής μας,  ο Δημήτρης Κυριακού μας έδωσε άλλο ένα μάθημα. Να μην εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια, η μάχη δίνεται  μέχρι το τέλος.
      Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την οδυνηρή απώλειά του στην αγαπημένη του σύζυγο, στα παιδιά του και τα αδέρφια του.
      Το φωτεινό παράδειγμα του θα ζει στις καρδιές των μαθητών και των γονέων του σχολείου του.

                                 Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου