Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη και στους αθάνατους προγόνους μας και ελευθερωτές της πατρίδας μας,  η 25η  Μαρτίου 1821, τους οποίους τιμούμε με τον πρέποντα σεβασμό που με δύναμη ψυχής, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, πίστη σε αξίες και ιδανικά, πολέμησαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Οι Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης γιορτάζουν την Εθνική Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 αλλά και τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της Επανάστασης του 1821, σήμερα, που η Ελλάδα προσπαθεί να «ισορροπήσει» σε ένα περιβάλλον προκλήσεων,ασταθές και ανασφάλειας. Έχουμε εθνικό χρέος να αξιοποιήσουμε και να εμπνευστούμε από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές της Επανάστασης, προκειμένου να ορθώσουμε και σήμερα το ανάστημά μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα από την  εθνική επέτειο για την μελλοντική πορεία της χώρα μας. Άλλωστε, ο ελληνικός λαός έχει  αποδείξει πολλές φορές ότι σε δύσκολες στιγμές δυναμώνει και παλεύει ενωμένος για να διαφυλάξει την εθνική του αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα τόσο για τη Χριστιανοσύνη όσο και για τους Έλληνες, με πίστη στο Θεό, ενότητα,  ομοψυχία και σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας και στις αξίες του Έθνους μας, καλούμαστε με ισχυρή βούληση  να συμβάλουμε στην αναγέννηση της πατρίδας μας.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και με υπερηφάνεια , σεβασμό και συγκίνηση  να υψώσουμε τη γαλανόλευκη και να προσέλθουμε  στις παρελάσεις αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου