Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


Παρουσίαση του Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 , παρουσία του επίτιμου πρόεδρου κ. Χαρίλαου Κωτίκα και του πρώην προέδρου κ. Νικόλαου Βουλγαράκη.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο όπως είπε ότι : «το Κέντρο είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Σκοπός του Κέντρο θα είναι η εκμάθηση καλών πρακτικών με την εισαγωγή μαθητών της 1οβάθμιας και της 2ο βάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας καθώς και την κατάρτιση και επιλογή στελεχών – επιχειρηματιών με διεθνή πρότυπα και κριτήρια για την υποδοχή καινοτόμων ιδεών και την αξιολόγηση startups, καθώς και μια ομάδα επιχειρηματιών με μεταδοτικότητα για να μεταφέρουν τις πραγματικές εμπειρίες στους νέους. Σκοπός μας είναι με ειλικρίνεια να μπορέσουμε να πείσουμε τους νέους να αγαπήσουν την επιχειρηματικότητα, γιατί χωρίς την επιχειρηματικότητα η χώρα μας δεν μπορεί να πάει μπροστά». Προτού δώσει το λόγο στον κ. Ιγνάτιο Μειμάρη για την παρουσίαση τόνισε ότι: «Όραμα μας είναι να εμφυσήσουμε τον καινοτόμο τρόπο σκέψης στους νέους μας ώστε να εντοπίζουν τις ευκαιρίες, να τις σχεδιάζουν και να δημιουργούν».

Ο κ. Ιγνάτιος Μειμάρης συνεργάτης του Κέντρου αναφέρθηκε διεξοδικά στους τρεις βασικούς άξονες λειτουργίας και στις διαδικασίες ανάπτυξης του καινοτόμου τρόπου σκέψης. Σκοπός του κέντρου είναι η σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την καινοτομία και την εκπαίδευση. Στόχος του είναι η στρατηγική εκπαίδευση ηγετών επιχειρηματιών, φοιτητών και μαθητών, η αναζωογόνηση της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω καινοτόμων ιδεών και η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών. Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν με τοπικές συνεργασίες, όπως το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για εκπαίδευση και οικονομική ανάπτυξη, σχολεία 1οβάθμιας και 2οβαθμιας εκπαίδευσης, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και με διεθνείς συνεργασίες όπως το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Kennesaw στην Ατλάντα των Η.Π.Α., το τμήμα καινοτομίας της εταιρία CHIC-FIL-A(Η.Π.Α.), με συμβούλους επιχειρηματικότητας όπως ο Bill Lewis και το Western Norway University of Applied Sciences (HVL) International στη Νορβηγία. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε σύνδεση με την Υποδιευθύντρια του Ινστιτούτου στην Ατλάντα την κα. Regan Durkin η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη για την συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας και ενημέρωσε το Δ.Σ. πως εργάζονται, με ποιο τρόπο και με ποιες μεθόδους στο Ινστιτούτο, ώστε να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν τις επιχειρήσεις τους παρακάτω ή να δημιουργήσουν μια startup επιχείρηση με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας αλλά και πως βοηθούν τους νέους να σκέφτονται καινοτόμα και επιχειρηματικά. Κλείνοντας είπε ότι: «θα είναι χαρά μου να επικοινωνούμε, να δουλεύουμε μαζί και να ανταλλάσουμε απόψεις και πληροφορίες».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε την κα. Durkin, η οποία θα επισκεφτεί στην Πιερία μετά από πρόσκληση του προέδρου.

Μετά ακολούθησε συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου