Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ημιτελικός γιγάντων και... μνήμες 1984!


Ημιτελικός γιγάντων και... μνήμες 1984!
Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ έφερε αντιμέτωπες τη Μπάγερν και την Ρεάλ των 17 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και έστειλε τον
Σαλάχ ξανά στη Ρώμη στην αναβίωση του τελικού του 1984 ανάμεσα σε Ρόμα και Λίβερπουλ!

Κόντρα 17 Κυπέλλων Πρωταθλητριών στον δρόμο για το Κίεβο! Η Ρεάλ Μαδρίτης που άφησε εκτός συνέχειας την Γιουβέντους θα βρει κοντραριστεί με την Μπάγερν Μονάχου με έπαθλο ένα εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο ζευγάρι η Λίβερπουλ που στον αγγλικό εμφύλιο έβγαλε εκτός την Μάντσεστερ Σίτι θα συναντήσει την Ρόμα που έγραψε ιστορία με την επική ανατροπή της κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η Μπάγερν με την Ρεάλ έχουν τεθεί αντιμέτωπες 24 φορές στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, με την κάθε ομάδα να έχει από 11 νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Μάλιστα, αυτή θα είναι οι έβδομη φορά που οι δύο σύλλογοι θα κοντραριστούν στα ημιτελικά. Το δεύτερο ζευγάρι αποτελεί μία επανάληψη του μεγάλου της Ρώμης το 1984 όταν οι «ρεντς» είχαν κατακτήσει το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα στην οικοδέσποινα (με το σκορ στην κανονική διάρκεια και την παράταση 1-1).

Φυσικά, στα αξιοσημείωτα αυτής της κόντρας και η επιστροφή του Μοχάμεντ Σαλάχ στη Ρώμη, εκεί που ουσιαστικά έγινε γνωστός πριν πάρει τον δρόμο για το Άνφιλντ. Με τη φανέλα της Ρόμα ο Αιγύπτιος πέτυχε 29 τέρματα σε 65 εμφανίσεις στην Σέρι Α στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε εκεί.


Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24-25 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα στις 1-2 Μαΐου. Ο νικητής του Ρεάλ - Μπάγερν θα είναι και ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό.

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου