Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Στις 6/5 η Μέρα Μαγιού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής



Ένα πανηγύρι χαράς, μία μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου στο αγαπημένο αγρόκτημα της Θεσσαλονίκης. Η «Μέρα Μαγιού» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποτελεί ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια κι είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η οποία τον έχει θερμά «αγκαλιάσει». Την Κυριακή 6 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 16:00, οι πύλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες.
Οι πάντα φιλόξενες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Σχολής και το καταπράσινο περιβάλλον της, θα είναι προσβάσιμες σε μικρούς και μεγάλους. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Η «Μέρα Μαγιού», όπως και οποιαδήποτε άλλη δράση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στόχο έχει την ανάδειξη του ρόλου του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και την ενίσχυση των υποτροφιών των μαθητών της και των φοιτητών του Perrotis College.
Κατά τη διάρκεια της «Μέρας Μαγιού», οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και του Perrotis College και να παρακολουθήσουν δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα. Όπως:





Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο - Δημοτικό: κινητικές δραστηριότητες, ο «χαμένος θησαυρός», φτιάχνω το δικό μου κήπο, μπαλόνια από σόδα και ξύδι, face painting, μουσικό εργαστήρι κ.α.
Γενικό Λύκειο – Επαγγελματικό Λύκειο: ελληνικά και αμερικανικά παιχνίδια, website hackathon, ρομποτική, σεισμογράφος και μελέτη σεισμών και πειράματα φυσικών επιστημών κ.α.
Perrotis College και Αγρόκτημα: trivial by Perrotis College, λαϊκή αγορά, οινογευσιγνωσία, γεωργικοί ελκυστήρες κ.α.
Εκπαίδευση ενηλίκων: Παρασκευή φυσικών καλλυντικών, ένα σαπούνι… έκπληξη κ.α.
Επίσης, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να παίξουν γκολφ, να δουν παράσταση Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου, να δουν πλανητάριο, να κάνουν ασκήσεις εδάφους για αλεξίπτωτο πλαγιάς και με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας να πιλοτάρουν αεροσκάφος.


Τη διασκέδαση των επισκεπτών έχουν αναλάβει τα γνωστά συγκροτήματα Velvet και Les Au Revoir.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης «Μέρα Μαγιού – Farm Fest», η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market θα προσφέρει ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Τα είδη θα υποστηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου