Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Κοτόπουλο με τραχανά, ντομάτα και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένα σε 6 – 8 κομμάτια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, ξεφλουδισμένες
  • 500 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, με το χυμό τους, πολτοποιημένα (ή 600 γρ. ώριμες ντομάτες στην εποχή τους)
  • 250 γρ. τραχανάς ξινός 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 600 ml νερό
  • αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 -5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον τραχανά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου