Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Οι μαθητές στέλνουν το μήνυμα της σημασίας του Πρασίνου στη ζωή μας




Με φυτεύσεις δέντρων στον αύλειο χώρο του 6ου Γυμνασίου, από τους μαθητές του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου Κατερίνης συνεχίστηκαν σήμερα, οι Περιβαλλοντικές Δράσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος & Πρασίνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Let’s do it Greece»!

Παράλληλα, οι μαθητές «υιοθέτησαν» τα δέντρα, τα οποία κατέστησαν πιο  ελκυστικό το περιβάλλον της καθημερινότητάς τους, ενώ έλαβαν χρήσιμες  πληροφορίες για το είδος του κάθε δέντρου, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς του, από Δασολόγο του Δήμου Κατερίνης.
Παρόντες στη δράση ήταν επίσης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη στους μαθητές, ενώ τους συνεχάρη για την ενεργό συμμετοχή τους - στην ενταγμένη  στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις «Let’s do it Greece» -  «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού».
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Τσιουκάνης: «Ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας, οι οποίοι έστειλαν σήμερα το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου