Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: α) Πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για την συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου REACT του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» β) Agenda



Σας καλούμε να καλύψετε δημοσιογραφικά τη διακρατική συνάντηση εργασίας του έργου REACT, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, το διήμερο Πέμπτη 19 Απριλίου (ώρα 10:00 π.μ.) και Παρασκευή 20 Απριλίου (ώρα 09:00 π.μ.) αντίστοιχα.


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ως εταίρος στο έργο REACT (Reactivating European Citizenship: a network of inclusive towns – Ενεργοποιώντας την Ευρωπαϊκή ταυτότητα: ένα δίκτυο πόλεων χωρίς αποκλεισμούς) του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες», η πρόταση του οποίου εγκρίθηκε από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Το REACT είναι ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων, οι οποίες συνεργάζονται εναντίον του αποκλεισμού λόγω εθνικότητας και υποστηρίζουν την νέα ‘’Ευρωπαϊκή ατζέντα Μετανάστευσης’’ (2015).

Το έργο έχει σκοπό να αναπτύξει κοινές προσεγγίσεις για την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, ενθαρρύνοντας τον διαπολιτισμικό  διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση μέσω της πολιτικής συμμετοχής των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόων τρίτων χωρών που κατοικούν νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Δίκτυο πόλεων, εκτός από τον Δήμο Κατερίνης, συμμετέχουν: η ANCI ABRUZZO (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Περιφέρειας ABRUZZO Ιταλίας), που είναι και συντονιστής, ο Δήμος του Wattrelos (Γαλλία), οι Δήμοι Gornja Rijeka και Breznicki Hum (Κροατία), ο Δήμος Δυρραχίου (Αλβανία), καθώς και φορείς υποστήριξης (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, ΜΚΟ) από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Αλβανία. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο REACT στην ιστοσελίδα: http://www.reactcitizen.eu.


Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις (τηλ. 2351350 557).

Συνημμένα: Agenda meeting katerini.


Ο Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου