Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

          Το διήμερο 3-4 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας και επικοινωνίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

          Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εγκάρδια τόσο ο Σεβασμιώτατος οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος όσο και κληρικοί και πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως.
          Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στις εκδηλώσεις ΚΔ΄ Παύλεια της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
          Με την ευκαιρία της ολιγοήμερης παραμονής του στην Πιερία, ο Μητροπολίτης Κορέας προσκύνησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, στην Παλαιά και τη Νέα Μονή Αγίου Διονυσίου και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, συνοδευόμενος από τον ΠρωτοσύγκελλοΑρχιμ. π. Βαρνάβα Λεοντιάδη.
          Επίσης, συνοδευόμενος από τον οικείο Ιεράρχη κ. Γεώργιο, επισκέφθηκε τις κατασκηνώτριες δημοτικού στην Κατασκήνωση «Ο Κύριος το στήριγμά μου» της Βροντού και τους κατασκηνωτές λυκείου στην Κατασκήνωση «Απεσταλμένοι Θεού» της Ρητίνης.
          Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στην έναρξη της Γιορτής Νεολαίας, που πραγματοποιήθηκε, για ακόμη μία χρονιά, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Άννας.
          Σε κάθε περίπτωση, ο Μητροπολίτης Κορέας μοιράστηκε με τα παιδιά και τους νέους τις εμπειρίες του από την προσωπική του διακονία στον χώρο της νεότητας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Άπω Ανατολή, ιδιαίτερα στην Κορέα.
          Αξιοποιώντας την ευκαιρία παραμονής του στην Πιερία, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος επισκέφθηκε και τον ασθενούντα Γέροντα Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο, νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο Κατερίνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου