Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και την Τοπική Μονάδα Υγείας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ

Ας κάνουμε την πρόληψη… πράξη ζωής!  


Ας κάνουμε την πρόληψη… πράξη ζωής! ήταν το μήνυμα των ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 5 έως 30 Οκτωβρίου στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των Α΄& Β΄ΚΑΠΗ, στο παράρτημα του Α΄ΚΑΠΗ (επί της οδού Κασσάνδρου), καθώς και στα περιφερειακά ΚΑΠΗ Ρητίνης, Κορινού & Περίστασης.

Ειδικότερα, τα μέλη ενημερώθηκαν από τις επισκέπτριες υγείας του 4ου ΤΟΜΥ, Μαρία Οικονόμου & Θεοδώρα Φουρκιώτη αντίστοιχα, για την οστεοπόρωση, ενώ δόθηκαν πρακτικές οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των πτώσεων.
Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού από την κοινωνική λειτουργό Ευαγγελία Κουτζογεωργοπούλου. Επιπλέον, τα εμβόλια ενηλίκων, όπως της γρίπης, του πνευμονιόκκοκου  κ.α., η κατάθλιψη και  η αντιμετώπισή της αποτέλεσαν αντικείμενο ενημερωτικής ομιλίας από την επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Κατερίνης Δέσποινα Τοπάλη.
Παρών στις ενημερωτικές δράσεις ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας  και Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Αναστάσιος Παπαζήσης, ο οποίος ευχαρίστησε για την ενημέρωση τα στελέχη του κέντρου υγείας Κατερίνης & του 4ου ΤΟΜΥ αντίστοιχα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της πρόληψης, των εμβολιασμών, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Είναι αναγκαίο να διενεργούμε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους προκειμένου να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής και να  μην επιβαρύνουμε τις οικογένειές μας».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου