Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Οι Τοπικές Αρχές της Πιερίας στην Λ΄ Επετειακή Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας


            Την  30ή (Επετειακή) Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, επισφραγίζοντας  για ακόμη μια φορά την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την τοπική Εκκλησία.

            Συγκεκριμένα, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης  παρουσίασε στους συνέδρους το βιβλίο πρακτικών της περσινής 29ης Συνδιάσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί και αυτή στην Πιερία.Την έκδοση του βιβλίου χρηματοδότησε ο Δήμος Κατερίνης. Ο κ. Χιονίδης τόνισε την αξία που έχει η έκδοση των πρακτικών μιας Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης και ευχήθηκε να συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου των αιρέσεων, υπό το φως νέων ερευνητικών δεδομένων και συσσωρευμένης εμπειρίας.
            Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου παρευρέθηκε στις εργασίες της Συνδιάσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου,η οποία αναφέρθηκε στο πολύτιμο και σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και στη συνεργασία της με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην προώθηση,  την προβολή και την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού.
            Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας χαιρέτισε με θερμά λόγια τους συνέδρους, επισημαίνοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της πνευματικότητας του τόπου.
            Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τίμησε την Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Κατερίνης και τον Αστυνομικό Διευθυντή με το αναμνηστικό δώρο της φετινής Συνδιάσκεψης,για την άριστη και ουσιαστική τους συνεργασία με την τοπική Εκκλησία προς όφελος της κοινωνίας της Πιερίας.
                        Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Ξενοδοχείου Bomo Olympus GrandResort, τη Γραμματεία της Συνδιάσκεψης και τους συνεργάτες του, που κοπίασαν και φρόντισαν για την πραγματοποίηση της Πανορθόδοξης αυτής συνδιάσκεψης.
            Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Συνδιάσκεψη πλαισίωσαν μουσικά η ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης την πρώτη ημέρα και η χορωδία της ΓΕΧΑ Κατερίνης τη δεύτερη, εντυπωσιάζοντας με την καλλιτεχνική τους αρτιότητα τους Συνέδρους.
            Στην Επετειακή αυτή Συνδιάσκεψη συμμετείχαν Αρχιερείς και ανώτεροι Κληρικοί - Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ως ακολούθως:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ
Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Επίσκοπος Στρατονικείας κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ
Ιερομόναχος π. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΛΟΥΚΙΑΝΩΦ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
Επίσκοπος Νις κ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Μητροπολίτης Βράτσης κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
Επίσκοπος Τούλτσεα κ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
Πρωτοπρ. κ. ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ (Πρόεδρος Συνοδ. Επιτροπής)
Μητροπολίτης Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. ΤΙΜΟΘΕΟΣ
Πρωτοπρ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ (Γραμματέας Συνοδ. Επιτροπής)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
Επίσκοπος Σεμιατίτσε κ. ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Αρχιμ. ΚΟΣΜΑΣ ΠΡΙΦΤΗΣ

ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
100 Κληρικοί – Εντεταλμένοι Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου