Υλικά
- 1.500 γρ. ζυγούρι, σπάλα, κομμένο σε μερίδες (ζυγούρι είναι το αρνί άνω του 1 έτους. Το κρέας του θεωρείται πιο σκληρό από του γάλακτος και κατά πολλούς νοστιμότερο. Το βρίσκουμε σε ορισμένα καλά κρεοπωλεία) ή αρνί
- 500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 50 ml χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160° C. Σε μια μεγάλη γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το λεμόνι. Σκεπάζουμε με τόσο νερό ώστε να υπερκαλύψει τα όσπρια κατά 3 εκ., κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι προσέχοντας τους υδρατμούς και σκορπίζουμε τον χυμό λεμονιού (αν βάλουμε) και τον μαϊντανό.
Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο ή ένα γεμάτο Αγιωργίτκο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου