Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Έναρξη παρεμβάσεων «συνένωσης» της Αστικής Σχολής Κατερίνης με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως


Την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και την συνένωσή του με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις συνεργείων της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες είναι από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν σε χωματουργικές εργασίες (καθαίρεση τσιμέντων κ.α.), απομάκρυνση των μπασκετών από τον αύλειο χώρο κ.ο.κ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη των εργασιών: «Η ιστορική στιγμή, για την Αστική Σχολή και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως είναι γεγονός. Κατόπιν συνεννόησης με τον Μητροπολίτη μας κ.Γεώργιο, 113 χρόνια από την ίδρυση της Αστικής Σχολής, 160 χρόνια  από την ίδρυση της Ενορίας & 40 χρόνια από τη θεμελίωση του νέου Ναού, ξεκινούμε την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και την συνένωσή του με τον αντίστοιχο χώρο του Ιερού Ναού της Θείας Αναλήψεως. Σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε την υλοποίηση μετατροπής των δύο ιστορικών μνημείων στην καρδιά της Κατερίνης, σε έναν τόπο καλαίσθητο χωρίς φράχτες, επισκέψιμο από όλο τον κόσμο. Ένα όμορφο πάρκο πέριξ με τον ανάλογο φωτισμό, θα συνδέει και θα αναδεικνύει αυτό το ξεχωριστό και ιστορικό κομμάτι της πόλης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου