Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Άλλος ένας προϋπολογισμός χωρίς χρώμα


Δήμος Πύδνας-Κολινδρού
Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Πύδνας-Κολινδρού:
                                                                              Του Αντώνη Νταγλιούδη

       Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα(13-11-18) στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με κύριο θέμα τον Προϋπολογισμό 2019.Κύριο αλλά όχι μοναδικό ως όφειλε. Συνοδεύεται από μια δεύτερη συνεδρίαση με πάρα πολλά θέματα κι έτσι ο προϋπολογισμός χάνει την βαρύτητα που έχει.  
     Το χειρότερο όμως είναι η μορφή και το περιεχόμενό του: Δεν έγινε η παραμικρή διαβούλευση και δεν υπάρχει και πάλι εισήγηση που να εξηγεί και να καθορίζει σχέδιο, πλαίσιο και στόχους. Δεν προβλέπει δράσεις για την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και των Τοπικών-Δημοτικών Κοινοτήτων, για την διεύρυνση της υποστήριξης των δημοτών στα αγροτικά ,πολεοδομικά, επιχειρηματικά ζητήματα, για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, για την προβολή και επισκεψιμότητα στις αρχαιότητες , στα μνημεία και στις φυσικές ιδιαιτερότητες του τόπου, για την αντιμετώπιση των κουνουπιών και της καταπάτησης δημοτικών χώρων για την λειτουργία των βιβλιοθηκών και των πολιτιστικών φορέων, για την παιδεία και την –επιτέλους κατάργηση του μονοθέσιου της παλιόστανης με την λειτουργία ενιαίου σύγχρονου Δημοτικού σχολείου σχολείου στην ΔΕ Πύδνας, για την ποιότητα ζωής στη γειτονιά και στην καθημερινότητα και για τόσα άλλα.

    Όμως η άποψη της Δημοτικής αρχής επ’ αυτών είναι ότι «Είμαστε αναρμόδιοι για τα σχολεία, για τις αρχαιότητες, για τα κουνούπια κλπ. Δεν είναι θέμα προϋπολογισμού ο πολιτισμός, η διοίκηση, η δημοκρατική λειτουργία κλπ. Ο προϋπολογισμός-θα πεί- είναι νούμερα απλά και όχι πολιτική άποψη για το που πάει ο τόπος…………………………………
   Κι έτσι θα περάσει ακόμα ένας χρόνος στην στασιμότητα και στην διαχείρησή της….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου