Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Στο «Μπερναμπέου» ο τελικός Ρίβερ-Μπόκα!

Στο «Μπερναμπέου» ο τελικός Ρίβερ-Μπόκα!

Στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 21.30 (ώρα Ελλάδας), με οπαδούς και των δύο ομάδων, θα διεξαχθεί οριστικά το Superfinal του Superclasico, ο αναβληθείς δεύτερος τελικός του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς (α΄ ματς 2-2), όπως αποφάσισε η CONMEBOL.


Η πειθαρχική επιτροπή της συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων στη Ρίβερ Πλέιτ και τιμωρία του γηπέδου της για δύο αγωνιστικές.


«Η απόφαση είναι αυτό το παιχνίδι να γίνει με τους οπαδούς και των δύο ομάδων στη Μαδρίτη στο στάδιο Santiago Bernabeu» δήλωσε ο πρόεδρος της CONMEBOL Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

«Ο κόσμος ζητεί ένα παράδειγμα, του αθλητικού πνεύματος και των αξιών που είναι εγγενείς στο άθλημα» πρόσθεσε.

Έτσι, μέσα σε διάστημα έξι μηνών η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει τον τελικό του Libertadores και τον τελικό του Champions League. To Superclasico αποτέλεσε μήλο της έριδος, σε όλο τον κόσμο, όταν αποφασίστηκε να γίνει εκτός Αργεντινής: Ασουνσιόν (Παραγουάη), Ντόχα (Κατάρ), Μπέλο Οριζόντε (Βραζιλία), Μαϊάμι (Ηνωμένες Πολιτείες) και Γένοβα (Ιταλία) προέβαλαν υποψηφιότητα, πριν αυτό προσγειωθεί στην ισπανική πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως η πειθαρχική επιτροπή της CONMEBOL απέρριψε το αίτημα της Μπόκα Τζούνιορς να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Όπως είναι γνωστό, την 1η Ιουνίου 2019, στο Metropolitano, το σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης, θα γίνει ο τελικός του Champions League.

Το «Μπερναμπέου» έχει ήδη φιλοξενήσει τελικούς Μουντιάλ, Euro, διηπειρωτικoύ, Champions League και Κυπέλλου UEFA.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφερε δωρεάν το γήπεδο, με την έγκριση του κύριου χορηγού Banco Santander. Οι πολλές απευθείας πτήσεις μεταξύ Μαδρίτης και Μπουένος Άιρες, η γλώσσα και η παρουσία μιας μεγάλης κοινότητας της Αργεντινής, τόσο στη Μαδρίτη όσο και σε ολόκληρη την Ισπανία, έπαιξαν ρόλο στην απόφαση, ενώ η Ντόχα φαινόταν ο πιο πιθανός προορισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αργεντινή, οι δύο ομάδες αναμένονται στην Ισπανία την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου