Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Κόπα Λιμπερταδόρες: Η ώρα του τελικού...









Η ώρα του δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες έφτασε. Στις 21.15 στο στάδιο «Μπερναμπέου» της Μαδρίτης θα διεξαχθεί η
αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Εκλεκτοί καλεσμένοι θα βρίσκονται στα επίσημα του Σαντιάγο Μπερναμπέου στον μεγάλο αποψινό τελικό του Copa Libertadores μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να αρνήθηκε να δώσει το «παρών» στο πάλκο του Σαντιάγο Μπερναμπέου, όμως εκεί θα βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ταξίδεψε από τη Βαρκελώνη για να δει το μεγάλο αυτό ματς μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ομάδων της χώρας του.
Επίσης ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμάν θα δώσει το «παρών», μαζί με τον προπονητή του στους «Ροχιμπλάνκος», Ντιέγο Σιμεόνε.
Ακόμη διάφοροι άλλοι Λατινοαμερικάνοι παίκτες θα βρεθούν στο Μπερναμπέου, όπως οι Αργεντίνοι Καμπιάσο, Σαβιόλα, Ντιμπάλα, Ζανέτι, Αγιάλα και οι Ουρουγουανοί Γοδίν και Τορέιρα.
Φυσικά μια θέση υπάρχει και για τους προέδρους FIFA και UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν, για τον πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, για τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ και για τον πρόεδρο της CONMEBOL, Αλεχάνδρο Ντομίνγκες.
Ακόμη αρκετές προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή της Ισπανίας θα βρεθούν στα επίσημα του Μπερναμπέου, ανάμεσά τους φυσικά και ο πρόεδρος της Ισπανικής Κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ.

Πηγή: gazzetta.gr
Αναβολή λόγω βροχής στον πρώτο τελικό
Ο πρώτος τελικός ήταν να γίνει στις 10 Νοεμβρίου όμως δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω της καταρρακτώδους βροχής που μετέτρεψε το «Μπομπονέρα» σε λίμνη. Η αναμέτρηση έγινε την επομένη με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τον δεύτερο τελικό.

Το λεωφορείο της Μπόκα και η επίθεση
Ο δεύτερος τελικός ήταν προγραμματισμένος για τις 24 Νοεμβρίου αλλά δεν έγινε ποτέ. Το λεωφορείο της Μπόκα δέχθηκε επίθεση, παίκτες της διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και έξω από το «Μονουμένταλ» γίνονταν άγρια επεισόδια. Η αναμέτρηση ορίστηκε τελικά για την επόμενη ημέρα, όμως τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε γνωστό πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Ακολούθησε ένας μεγάλος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών μέχρι τελικά να καταλήξουμε στη λύση του να διεξαχθεί ο τελικός απόψε στις 21.15 στο «Μπερναμπέου».

athina 9,84.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου