Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ»


Τη φιλόξενη γωνιά της «Ποδηλατικής Από-δρασης», της δραστήριας εθελοντικής ομάδας που καθημερινά δίνει δείγματα γραφής για ένα νέο τρόπο ζωής μέσα στην πόλη, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης. Τα μέλη του Συλλόγου κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος (Αντιπρόεδρος), κα Δόμνα Τσενικίδου (Γραμματέας), κ. Γιάννης Τσιαλός (Ταμίας), κ. Μπάμπης Αμβροσιάδης (Έφορος), κα Χριστιάνα Μπούσο και κ. Απόστολος Παπαδόπουλος υποδέχθηκαν στα νέα γραφεία τους τον κ. Νταντάμη μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κα Ελένη Πάτσιου, κα Χριστίνα Σιδηροπούλου και κ. Γιώργο Τσιαλό.
Τη συνάντηση παρακολούθησε σε live σύνδεση η Πρόεδρος της Ομάδας κα Δήμητρα Γκόλια, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν εκτός Πιερίας.
Τα μέλη της ομάδας έκαναν αναλυτική παρουσίαση των δράσεων, των αξιών και του οραματισμού τους στους παρευρισκόμενους. Επίσης, συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες αλλά και πως θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να στηρίξει την πρωτοβουλία τους. Μάλιστα, έδωσαν στον κ. Νταντάμη και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού εγχειρίδιο με τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου για την ένταξη του ποδηλάτου στα σχέδια βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Κατερίνης.
Ο κ. Νταντάμης και με την ιδιότητά του ως Αρχιτέκτονας, με μεγάλη και πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη του πολεοδομικού ιστού της πόλης, έκανε καίριες παρεμβάσεις και προτάσεις για τη χρησιμότητα του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της σύγχρονης πόλης, την ασφάλεια του ποδηλάτη αλλά και τον καθοριστικό συμβουλευτικό ρόλο που μπορεί να έχει η «Ποδηλατική Απόδραση» προς το Δήμο Κατερίνης.
«Σας συγχαίρω για τη δράση σας. Πολύτιμη και ουσιαστική. Πετύχατε να κάνετε το χόμπι σας μια σημαντική παρέμβαση για το σύγχρονο τρόπο ζωής στην πόλη. Είστε απίστευτοι! Με την επίσκεψή μου στα νέα σας γραφεία, για τα οποία εκτός από τα συγχαρητήριά μου οφείλω να τονίσω ότι είναι ένας χώρος περιποιημένος και λειτουργικός που δίνει ακόμη ένα δείγμα της οργανωτικότητάς σας, αισθάνομαι περήφανος που στον δήμο μας υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι. Με την παρουσίασή σας, μας δείξατε πόσο οργανωμένοι και φιλοσοφημένοι είστε ως ομάδα. Αλλά και το πόσο σοβαρά βλέπετε το ρόλο σας για την ένταξη του ποδηλάτου στη ζωή μας, τόσο ως μέσο άθλησης όσο και ως τρόπο εφαρμογής της βιώσιμης κινητικότητας. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σας δει το ίδιο σοβαρά. Κάθε Δήμαρχος έχει ανάγκη άτομα σαν εσάς γιατί ξέρει ότι εργάζεστε για την προαγωγή του τόπου. Όλα αυτά που μας αναδείξατε στην παρουσίασή σας είναι σχέδια που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Και μιλάμε για τα αυτονόητα. Ζούμε σε μια επίπεδη πόλη. Οι ποδηλατόδρομοι θα έπρεπε να ήταν ήδη στη ζωή μας. Ο συνδυασμό μας έχει εντάξει στο πρόγραμμά του προτάσεις και σχεδιασμούς για τη μετακίνηση με το ποδήλατο, τις ποδηλατικές διαδρομές, τους χώρους στάθμευσής τους αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση της χρήσης του με εγκατάσταση σταθμών ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Είμαστε δίπλα σας», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου