Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Θερμαϊκός Κορινού-Μύτικας Λεπτοκαρυάς 1-0

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr) 


«Θαλασσινή νίκη» ενός μποφόρ (1-0) πέτυχε ο Θερμαϊκός στην έδρα του απέναντι στον Μύτικα -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr-, στην αναμέτρηση... της «Γαλάζιας Σημαίας» -εν μέσω χειμώνα, με... παρατηρητή τον Φοίβο-, ανάμεσα σε Κορινό και Λεπτοκαρυά, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Οι φιλοξενούμενοι, με παίκτη-προπονητή τον Σιαμήτρα και βασικές αναγκαστικές απουσίες, παρατάχθηκαν με επιθετικές βλέψεις στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν προϋποθέσεις επίτευξης γκολ -με κύριο εκφραστή τον Μακρίδη-, κερδίζοντας τις περισσότερες λασπομαχίες και διατηρώντας τον έλεγχο στο χώρο το κέντρου. Οι γηπεδούχοι, του Σωτήρη Ζιώγα, ευτύχησαν να προηγηθούν στο δεύτερο ημίχρονο, -ανακτώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού-, με τον Καραμανώλα, με ασύλληπτη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, σ’ ένα χρονικό διάστημα, που είχαν ανεβάσει αγωνιστικό ρυθμό, με πλαγιομετωπική ανάπτυξη και υπεροχή φυσικής κατάστασης. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των παικτών της Λεπτοκαρυάς για την ισοφάριση, κυρίως με στημένες μπάλες και οι γηπεδούχοι πήραν τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουν να κυνηγούν τον πρωτοπόρο Βατανιακό στη βαθμολογία. 
Highlights: τα δύο σκυλιά, που... πανηγύρισαν δεόντως το γκολ της ομάδας τους με τα γαβγίσματά τους, «πανηγυρίζει κι αυτό...», δίνοντας, ταυτόχρονα και επιθετικό ρυθμό... οι λιγοστοί ηρωικοί φίλαθλοι των δύο ομάδων, στη σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου, 
η... ιστορική "πρώτη" με το εν λόγω διαιτητή Superleague, χωρίς ο αγώνας να γίνει... Ροντέο και μόνο με την αναγγελία του... (μήπως γι' αυτό έβρεχε καταρρακτωδώς;;;)
η εξωπραγματική εμφάνιση του 40something, Τάσου Μακρίδη, «Μπράβο Τάσαρε», που... οργίασε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σ’ ένα κρεσέντο απαράμιλλης τεχνικής, στη βροχή και στη λάσπη, σε σημείο, που αν σκόραρε, στο δεύτερο ημίχρονο και σε μία από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, θα είχε βάλει υποψηφιότητα για το ανοιξιάτικο camp ταλέντων(!!!)... της Άρσεναλ! 
η off stage παρουσία του προπονητή του Κορινού, Σωτήρη Ζιώγα, λόγω τιμωρίας, 
οι δύο ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες (μία για κάθε ομάδα), με την πρώτη της Λεπτοκαρυάς, να έχει τη σφραγίδα του νεοφερμένου τερματοφύλακα των γηπεδούχων Βουδούρη, (ο Κορινός είχε και ένα δοκάρι) 
οι πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, βοηθούσης και της σχετικής βαθμολογικής άνεσης, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων 
Man of the match: όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, δικαιούνται τον τίτλο, με τα credits να πηγαίνουν στον σκόρερ Καραμανώλα του Κορινού -που γλίτωσε τον τίτλο του μοιραίου παίκτη με τη μοναδική ευκαιρία που απώλεσε στο πρώτο ημίχρονο, προ κενής εστίας- και... εκτός συναγωνισμού τον Μακρίδη, της Λεπτοκαρυάς, για τον οποίο «βάζουμε στοίχημα» ότι μπορεί να περάσει την μπάλα και από κλειδαρότρυπα... Διαφωνεί κανείς; 
Yellow card: στην τοπική ΕΠΣ, που δεν έχει μεριμνήσει ακόμα για... στοχευμένο έλεγχο doping control σε ποδοσφαιριστές, με τον Τάσο Μακρίδη των φιλοξενούμενων να παραπέμπεται και να παίρνει δικαιωματικά τον πρώτο κλειδάριθμο αγωνιστικής και επιστημονικής εκλογίκευσης... , γιατί "Πρωτάθλημα σαν το Τοπικό κανένα..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου