Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου 1-2

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr) 



Διπλό ανόδου... στον Παγασητικό πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Κατερίνη (2-1), απέναντι στον ιστορικό Πιερικό -σε μια νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr-, με viral χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας το κυνήγι... της αλήθειας και της Νίκης Βόλου, στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής κατηγορίας, στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Μάντζιου με τη φανέλα των ερυθρόλευκων της Μαγνησίας. Ο πρώην διεθνής φορ, πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του Περικλή Αμανατίδη και έδειξε, με τη συνολική παρουσία του και την εκτελεστική του δεινότητα, ότι θ’ αποτελέσει το βαρόμετρο της ομάδας της Μαγνησίας στην προσπάθειά της ν’ αλλάξει κατηγορία τη φετινή χρονιά. Ο ίδιος, μάλιστα, υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του, μ’ ένα υπέροχο γκολ, είκοσι λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, μετά από συνδυασμένη εναλλαγή της μπάλας με τους συμπαίκτες του, στη μοναδική στιγμή τακτικής αμυντικής αδράνειας των γηπεδούχων, μέχρι εκείνο το σημείο. Οι Βολιώτες είχαν προηγηθεί με τον ίδιο παίκτη, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, σε φάση με τον τερματοφύλακα του Πιερικού, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη, με σύνθεση πολλών βασικών απουσιών, να διατηρούν κλειστούς τους χώρους και να καταφέρνουν τελικά να ισοφαρίσουν με καταπληκτικό αριστερό σουτ του Κωτσιαρίδη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, σε μια άρτια τακτική εμφάνιση, τηρουμένων των αναλογιών, των συνθηκών και του αντιπάλου, της ομάδας της Κατερίνης. Ο Πιερικός είχε το momentum, με το σουτ του Σεχολάρι στο δοκάρι, για να κάνει την ανατροπή, αλλά ήρθε ο Μάντζιος και πάλι να σφραγίσει το τελικό αποτέλεσμα. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Πιερικός δεν κατόρθωσε ν΄ απειλήσει, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου, με ψυχολογία υπεροχής, έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη του. 
Highlights: η viral παρουσία του Βαγγέλη Μάντζιου, με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, που συνιστά, από μόνη της, ένα ξεχωριστό θέμα, δίνοντας έξτρα λάμψη στην κατηγορία και στον όμιλο -γεγονός που αποτυπώθηκε και από τους μικρούς ποδοσφαιρόφιλους που θέλησαν, μετά το παιχνίδι, να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν ένα αυτόγραφο-, η επίμαχη φάση του πέναλτι για τον Ολυμπιακό, όπως καταγράφηκε στην κάμερα του Metrosport, (την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται επιπρόσθετα και για το γεγονός ότι η μπάλα, στην αρχή της φάσης, είχε βγει πλάγιο άουτ, όπως διατείνονται, που δεν υπέδειξε ο βοηθός) η πολυάριθμη παρουσία των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, που έστησαν το δικό τους party στην κερκίδα του γηπέδου, «Bόλος ολέ, μες στην Αυστρία παίζουμε...», τα συνθήματα των οπαδών των δύο ομάδων, με μπόλικη δόση πικαρίσματος εκατέρωθεν, για την Κασσάνδρα και τη Χαλκιδική, τον Μπέο και τη Νίκη Βόλου αντίστοιχα, ο επικός viral διάλογος του επιθετικού Φλίσκα του Βόλου με νεαρό οπαδό του Πιερικού, την ώρα του αγώνα!, «-Φλίσκα, παίζεις ακόμα;», με την αποστομωτική απρόσμενη απάντηση του τελευταίου, «Τελευταία χρονιά, κουράστηκα, φίλε...» και τον οπαδό να συνεχίζει ακάθεκτος...«μούφα πέναλτι κέρδισες...» οι φαρμακερές ατάκες των φιλάθλων, «Αμανατίδη, νύχτα θα φύγεις κι απ' το Βόλο, νύχτα...» και οι διαμαρτυρίες τους, οι ατέρμονες συζητήσεις για τη Μακεδονία, με σποραδικές φωνές υποστήριξης και διαμαρτυρίας, τα «δρακόντεια» αστυνομικά μέτρα (ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους του Πιερικού για τη διευκόλυνση εκτέλεσης του δημοσιογραφικού έργου) 
Man of the match: Βαγγέλης Μάντζιος (2 γκολ), χωρίς αστερισμούς και ψιλά γράμματα... 
Yellow card: στους ανθρώπους στην Πιερία που δηλώνουν ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο... στα λόγια και με τέτοιο ανοιξιάτικο καιρό, δεν επιλέγουν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι υψηλού ενδιαφέροντος, του Πιερικού ή του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας ή ένα παιχνίδι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος των τριών κατηγοριών, με την απόλαυση που αυτό συνεπάγεται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου