Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Όχι σε Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν εγκληματικές οργανώσει όπως η Χρυσή Αυγή.


Αποτέλεσμα εικόνας για Όχι σε Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν εγκληματικές οργανώσει όπως η Χρυσή Αυγή. 
                                                                                             Του Αντώνη Νταγλιούδη

 Αν μπορούσε να γίνει μια κατάταξη για τις διάφορες εκλογικές διαδικασίες, θα τοποθετούσα κατά τη γνώμη μου ώς πιο σημαντικές τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης .Κι αυτό γιατί αφορούν άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο  όμως για μια δημοτική διοίκηση είναι η δημοκρατία.

 Στην εποχή μας πέρα από τις διάφορες διακριτές απόψεις για την δομή και λειτουργία της διοίκησης υπάρχουν και κατ ανάγκην συγκρούονται δύο κύρια ρεύματα: Η δημοκρατία και ο ολοκληρωτισμός. Η δημοκρατία έχει ως άξονα την συμμετοχή του πολίτη ,την συλλογικότητα και τον σεβασμό της διαφορετικότητας .Ο ολοκληρωτισμός υιοθετεί ένα δόγμα ,απεχθάνεται την διαφωνία και διαφορετικότητα και πιστεύει τυφλά στον εκάστοτε αρχηγό που υπηρετεί.
  Προφανώς είναι αυτονόητο το ότι ο κόσμος προχωρά και προοδεύει με δημοκρατία και ότι ο ολοκληρωτισμός- που ασπάζεται μια κοινωνική μειοψηφία- ανήκει στο σκοτεινό μακρινό παρελθόν. Όμως αφού σήμερα εκφράζεται  με την μισαλλοδοξία του Τράμπ, του ρατσισμού και στην Ελλάδα κυρίως μέσω της Χρυσής Αυγής, είναι αναγκαίο να πάρουν θέση και όσοι ασχοληθούν με την εκλογική διαδικασία τής πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.         Υπάρχουν δυστυχώς συμπολίτες που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή , νοσταλγούν την περίοδο της δικτατορίας και προωθούν την βία, το μίσος και τον έντονο ρατσισμό, διχάζοντας την κοινωνία .Έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ότι θέλουν(αρκεί να μην βιοπραγούν βέβαια),αλλά θα πρέπει η κοινωνία να γνωρίζει.
  Νομίζω λοιπόν ότι  οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να δηλώσουν εξ αρχής ότι δεν στηρίζουν εγκληματικές οργανώσεις όπως η χρυσή Αυγή. Αυτονόητα  επίσης ότι δεν θα υπάρχουν στα ψηφοδέλτια οπαδοί του Ναζισμού και του φασισμού .Είναι θεμελιώδες και πρωτεύον. Γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσουμε να έχουμε διοικήσεις  που θα ασχολούνται μόνο με την πολεμική της διαφορετικής άποψης, θα έχουν κύριο ζήτημα «τους εχθρούς της καθαρότητας της φυλής» και θα αγνοούν την ανάγκη για συλλογικότητα με μοχλούς την ανάπτυξη σε οικονομία, ποιότητα ζωής, πολιτισμό, παιδεία και περιβαλλοντική προστασία.
                                                    28-1-19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου