Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Στους 91 οι νεκροί από τη γρίπη...


Σε διάστημα μίας εβδομάδας, 17 θύματα...

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα θανάτου από τη γρίπη, καθώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θύματα στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 91, δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 17 ακόμα άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους 91 θανάτους που σημειώθηκαν από επιπλοκές της εποχικής γρίπης, δεν συμπεριλαμβάνονται ασθενείς που πιθανόν να κατέληξαν το τελευταίο τριήμερο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την εβδομάδα 8/2019 (18–24 Φεβρουαρίου 2019) οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα 7/2019.

Την ίδια ώρα, στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 287 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 103 (35,9%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 100 (97,1%) ήταν τύπου Α και μόλις τα 3 (2,9%) ήταν τύπου Β.

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Πιθανόν θα έχουμε κι άλλους νεκρούς από τη γρίπη

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, είχε υπογραμμίσει πως «συμπληρώνουμε δύο μήνες του επιδημικού κύματος, ο αριθμός των απωλειών ζωής είναι σημαντικός, βέβαια περίπου στα ύψη των προηγούμενων ετών. Φαίνεται ότι πλησιάζουμε κοντά στην κορύφωση».

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, «τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα θα έχουμε κι άλλα κρούσματα και πιθανώς κι άλλοι άνθρωποι δεν θα τα καταφέρουν, κυρίως λόγω γρίπης αλλά και σε συνδυασμό με άλλα νοσήματα και παθήσεις».

Ερωτηθείς για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να λάβουμε είπε, «να αποφύγει ο πληθυσμός να εκτίθεται άσκοπα στο κρύο, πχ. ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, δεδομένου ότι το κρύο είναι σύμμαχος της γρίπης.

Άλλος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός, ακόμη και τώρα από κάποιον, ο οποίος όμως πρέπει να λάβει υπόψη ότι θα χρειαστούν 15-20 ημέρες για να λειτουργήσουν τα αντισώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου