Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Οι αγρότες στέλνουν «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση και απειλούν με «κάθοδο» στην Αθήνα


Οι αγρότες στέλνουν «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση και απειλούν με «κάθοδο» στην Αθήνα

«Τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να ορίσει ραντεβού με κλιμάκιο υπουργών έδωσαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας σε συνέλευση που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής.
Νέα συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι αγρότεςτου μπλόκου της Νίκαιας, ώστε να συζητήσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.Την ίδια στιγμή το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε πως τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση θα ακουστούν προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αλλά και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι στην σημερινή συνέλευση στο μπλόκο θα συνεκτιμηθεί μια ενδεχόμενη απάντηση από τη μεριά της κυβέρνησης στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με δημοσιεύματα που - όπως είπε - αναφέρουν ότι «οι αγρότες δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση μέχρι αύριο Δευτέρα για τη συνάντηση».
«Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς περιμένουμε, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, να υπάρχει η συνάντηση για διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Την ίδια στιγμή δεν αποκλείει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, ο αριθμός των οποίων ολοένα και αυξάνεται.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζέλας, μετά την κινητοποίηση στα Τέμπη, δήλωσε πως οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.
«Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη», δήλωσε.

Αραχωβίτης σε αγρότες: Η πόρτα διαλόγου δεν έκλεισε ποτέ για κανέναν

Κάλεσμα στους αγρότες έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.
«Πάντα είναι ανοιχτή η πρόσκληση διαλόγου. Δεν έκλεισε ποτέ και για κανέναν», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την άρνηση των αγροτών των μπλόκων να προσέλθουν σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Η άρνηση των μπλόκων αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σ' ένα σημείο που νομίζω ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να το λύσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης.
«Η άρνηση διαλόγου δεν είναι σωστή για ένα κίνημα αγροτικό. Η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο» επισήμανε.
Ο υπουργός σημείωσε ότι «ο διάλογος δεν σταματάει ποτέ με κανέναν αγρότη, δεν σταμάτησε ποτέ και πάντα οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές». Επανέλαβε, δε, ότι «σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν πρόκειται να ποινικοποιήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, παρά το ότι η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο».

https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου