Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Τάσος Τασιούλας: “Δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να σκέπτομαι πάντα με βάση την απλή λογική”



Εκφράζοντας την επιθυμία μου να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου μου, δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να σκέπτομαι πάντα με βάση την απλή λογική.
Διαβάζω σε παλαιότερα δημοσιεύματα έγκυρων Αθηναϊκών εφημερίδων :
Οκτώβριος 2018
“Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις Περιφέρειες.” είπε ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης . Συγκεκριμένα τόνισε:
“Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους.”

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή 14/12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε σαφές πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει επίσημο χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο πριν ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου θα δοθεί απλά η στήριξη του κόμματος, όπως στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Απόψεις σαφείς και επίσημες, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού κόμματος. Απόψεις που προσωπικά με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Αντίκειται όμως στην λογική μου το γεγονός ότι κάποιοι ‘πολιτικοί αναλυτές’ θεωρούν πολιτικά ορθό το γεγονός, υποψήφιοι Δήμαρχοι, μέλη της ΝΔ, να επιζητούν το χρίσμα της ΝΔ, σε πλήρη δυσαρμονία με την επίσημη γραμμή του κόμματος, όπως αυτή εκφράζεται από τον πρόεδρό του.


Ταυτόχρονα οι ίδιοι ‘πολιτικοί αναλυτές’ αδυνατούν να κατανοήσουν την λογική της δημιουργίας ενός Δημοτικού συνδυασμού όπως η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ του Γιώργου Νταντάμη. Ενός συνδυασμού που είναι αποτέλεσμα πολύχρονων διεργασιών ατόμων της κοινωνίας, που φιλοδοξεί να φέρει αλλαγές σε παγιωμένες νοοτροπίες και αγκυλώσεις άλλων εποχών, με εξωστρέφεια και όραμα, με τους δημότες συνδιαμορφωτές και συμμέτοχους. Σε αυτή την προσπάθεια τα κόμματα δεν χωρούν και κανένας δημότης δεν περισσεύει. Γιατί ακριβώς πιστεύουμε  ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα’.

Τελικά έχει κάποιο σημειολογικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι, σε αυτό τουλάχιστον το θέμα, η δημοτική παράταξή μας ταυτίζεται με την επίσημη άποψη της ΝΔ, την ίδια ώρα που ατυχείς ή παρερμηνευόμενες δηλώσεις στελεχών του Σύριζα αποκλίνουν της λογικής μας.

Για να μην το κουράζουμε,
Όποιος θέλει ας μας ψηφίσει. Κανένας όμως δεν έχει δικαίωμα να προσμετρήσει τις ψήφους που θα πάρει αυτή η παράταξη, θετικά ή αρνητικά, σε οποιαδήποτε πολιτική ανάλυση αφορά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα.

Βέβαια η συντήρηση του παραλόγου έχει κάποια λογική!!!
Όλα αυτά εντέχνως αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από την ουσιαστική συζήτηση. Και για να βάλουμε την συζήτηση στο πλαίσιο που θα έπρεπε να είναι, θα δανειστώ κάποια λόγια του Δημάρχου Τρικκαίων, τον οποίο έχουν ΠΡΟΤΥΠΟ όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κατερίνης.
Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στις 16-02-2019 :
Παρουσιάστρια : ‘Λειτουργεί το σύστημα με το control room όπου δηλώνονται οι λακκούβες, οι καμένες λάμπες και τα υπόλοιπα καθημερινά προβλήματα?’
Δήμαρχος : ‘……. Σκοπός μας λοιπόν είναι να φτιάξουμε έναν μηχανισμό, όπου δεν θα παρεμβαίνει ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, όπως κατά κόρον κάναμε δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, ένας μηχανισμός που θα δουλεύει μόνος του και θα προσπαθούμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα να λύνουμε αυτά τα μικρά καθημερινά προβλήματα.
Παρουσιάστρια : ‘Τι συμβαίνει εκεί και ξεχωρίζετε και είστε πολύ της εξέλιξης ……?’
Δήμαρχος : Θεωρώ πως είναι η ίδια η κοινωνία αυτή που πρέπει να πάρει τα βραβεία και είναι αυτή η οποία όλα αυτά τα χρόνια κοιτούσε μπροστά. Μία ανήσυχη κοινωνία, η οποία προσπαθούσε να βρει λύσεις και να ξεφύγει από τα προβλήματα, σε μία περιοχή η οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν αποκλεισμένη συγκοινωνιακά. Είναι μια κοινωνία που πραγματικά αξίζει να την υπηρετείς. Και σήμερα εδώ δεν τιμάται ο Δήμαρχος αλλά μία κοινωνία ανοιχτή και ανήσυχη. 

Εμείς, στην ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ, πιστεύουμε ότι στον Δήμο Κατερίνης υπάρχει μία κοινωνία ανοιχτή και ανήσυχη, που πραγματικά αξίζει να την υπηρετείς. Αυτός είναι ο λόγος που σχηματίστηκε ο συνδυασμός μας. Για να σταματήσουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να παρεμβαίνουν στις λακκούβες και τις καμένες λάμπες και να συνδιαμορφώνουν με τους δημότες το όραμα για το μέλλον του δήμου.
Αξιοσημείωτο :
Όταν τελείωσε η συνέντευξη του Δημάρχου Τρικάλων, κάποιος από την παρέα αναρωτήθηκε ‘με ποιο κόμμα εκλέγεται αυτός ο άνθρωπος?’
Μετά την πρώτη αμηχανία όλων μας, καταφύγαμε στο διαδίκτυο. Μέσα σε εκατοντάδες αναρτήσεις για το έργο του και τον Δήμο του, βρήκαμε μόνο δύο με κομματική αναφορά. Η πρώτη από το 2014, προεκλογικά, όπου αναφέρονταν ότι παρά την από ΝΔ καταγωγή του, αρνείτο πεισματικά οποιαδήποτε κομματική στήριξη. Η άλλη πρόσφατη, πάλι προεκλογικά, που ανέφερε κάποιο <<φλερτ>> του Δημάρχου με τον Σύριζα!!!
Τελικά παντού υπάρχουν λαμπρά μυαλά που αλλάζουν τον κόσμο, αλλά και μπερδεμένα μυαλά που πιάνουν την γραφίδα και …….

Τάσος Τασιούλας
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης
Συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου