Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχίζονται τα Εσπερινά Κηρύγματα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

Συνεχίζονται  τα εσπερινά κηρύγματα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, μία ακόμη σημαντική ποιμαντική και κατηχητική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, που έχει πλέον καθιερωθεί.
Οι Εσπερινές Ομιλίες,  οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία 30 χρόνια, καλύπτουν κάθε φορά μία ενιαία θεματική ενότητα παρέχοντας  στους ακροατές των ομιλιών αυτών τη δυνατότητα συνεχούς και εμπεριστατωμένης κατάρτισης πάνω σε βασικά θέματα της Ορθόδοξης Πίστης.
          Την Κυριακή του Ασώτου, 24 Φεβρουαρίου στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα (Ι. Ναός κάτωθεν του Καθεδρικού), πραγματοποιήθηκε ομιλία του Ιεροκήρυκα π. Δανιήλ Αεράκη με θέμα: «π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ο Γέροντας των Πατρών». 
          Ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ μίλησε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και πολύ εμπεριστατωμένα για τον βίο του αοίδιμου  Γέροντα Γερβάσιου. Αναφέρθηκε  στην προσωπικότητα του γέροντα, τον ιερό ζήλο του για τα θέματα της πίστεως και της διατηρήσεως της ελληνορθόδοξης παραδόσεως, στην ίδρυση των Κατηχητικών σχολείων και στην εν γένει προσπάθεια του για πνευματικό καταρτισμό της οικογένειας.
               Αυτήν την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στις 6μ.μ., ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία Πανοσιολιογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Γαβριήλ θα  ομιλήσει με θέμα: «Ένας σύγχρονος  Άγιος: ο Όσιος  Ιάκωβος  ο ''με συγχωρείτε''». Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος, με το μεστό λόγο που τον διακρίνει, θα αναφερθεί σε άγνωστα περιστατικά και σε θαυμαστά γεγονότα τόσο από την πνευματική συναναστροφή του, όσο και από τον αγιασμένο βίο του σύγχρονου Οσίου της εποχής μας Ιάκωβου Τσα   




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου