Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου


Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παιδικό καρκίνο και την υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, καθιερώθηκε η 15η Φεβρουαρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Οι μικροί ήρωες της ζωής, που καθημερινά δίνουν μάχες με την ασθένεια ,με σύμμαχο τη ζωντάνια τους, την ανεμελιά τους, το γέλιο τους και με κίνητρο τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.


Οι παιδικοί καρκίνοι είναι συχνά ιάσιμοι, όταν τα παιδιά έχουν  πρόσβαση σε έγκαιρη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χρέος της πολιτείας, να διασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για την παροχή φαρμάκων και θεραπειών, για έρευνες για την πρόοδο στις θεραπείες με σκοπό την εξάλειψη της νόσου, για την εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να  διαγιγνώσκουν  έγκαιρα τη νόσο και τη σωστή ενημέρωση των γονιών,  ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.






Η τριετής καμπάνια που έχει σχεδιαστεί για τη Διεθνή Ημέρα Παιδικού Καρκίνου βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Την ευαισθητοποίηση για τα περισσότερα από 300.000 νέα περιστατικά παιδικού καρκίνου που καταγράφονται κάθε χρόνο στον κόσμο

Την ενημέρωση για τις δυνατότητες πλήρους ίασης πολλών μορφών παιδικού καρκίνου, εφόσον:
– Γίνει έγκαιρα σωστή διάγνωση
– Υπάρχει πρόσβαση σε σωτήρια φάρμακα
– Υπάρχει πρόσβαση σε ποιοτικές θεραπείες
– Συνεχίζεται η παρακολούθηση μετά τη θεραπεία

Τη συνεχή προσπάθεια επίτευξης του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 3.4 των Ηνωμένων Εθνών για μείωση της πρόωρης θνησιμότητας από μη μεταδοτικές ασθένειες κατά ένα τρίτο έως το 2030.

Σε αυτό το δύσκολο αγώνα ζωής, που δίνουν οι μικροί μας φίλοι, μπορούμε με πολύ αγάπη να τους στηρίξουμε με το γίνουμε εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών, όπως και να υποστηρίξουμε συλλόγους που συμπαρίστανται και απαντούν στις ανάγκες των παιδιών που νοσούν , στηρίζοντας ταυτόχρονα και τους γονείς τους.

Ας μη ξεχνάμε, ότι τα παιδιά είναι το μέλλον κάθε χώρας, που χρειάζονται τη φροντίδα, την προστασία και την αγάπη μας.


Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας
και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου