Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στις εθελοντικές δράσεις «Let’s do it Greece»!




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ





Όλη η Ελλάδα μια Απέραντη Εθελοντική Οικογένεια!


Στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μέρα με τον γενικό τίτλο «Let’s do it Greece ‘’Eβδομάδα Εθελοντισμού Νοιάζομαι και Δρω”», η οποία στην περιοχή μας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04 Απριλίου 2019 συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι μια παρέα νέων παιδιών έχει βάλει στόχο να ενώσει όλη την Ελλάδα σε ένα κοινό περιβαλλοντικό όνειρο; Τρελό; Κι όμως αληθινό!




Την Πέμπτη 04 Απριλίου όλοι στην Κατερίνη θα ξυπνήσουμε για τον ίδιο σκοπό!

Με κεντρικό σύνθημα ''Let's do it Greece - Γίνε η αλλαγή που περιμένεις'' συντονιζόμαστε και φέτος στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας.

Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας.

Επίκεντρο και της φετινής συμμετοχής, αποτελεί η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού». Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.


Η φετινή συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης εστιάζεται στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα,  με έμφαση στην πραγματοποίηση φυτεύσεων, καθαρισμών και εργασιών συντήρησης.  

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. θα γίνει φύτευση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Όπως είναι βέβαια, γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης.
Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου