Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις ενόψει Πάσχα

«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις ενόψει Πάσχα

Συνολικά 156 μη συμμορφώσεις σε 382 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και διακινούμενα φορτία, διαπίστωσαν οι ελεγκτικές αρχές της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου πραγματοποιούν «σαφάρι» ελέγχων ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού, κάνοντας ελέγχους στα στάδια της εισαγωγής, διακίνησης και λιανικής πώλησης των νωπών οπωροκηπευτικών σε όλη τη χώρα.
Βασική επιδίωξη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, είναι ο «συνεχής και στοχευμένος έλεγχος της αγοράς, ειδικά σε περιόδους όπου παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία κλίματος πρόληψης και συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία».
Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατή του συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, «η αγορά έχει λάβει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη παραβατικότητα» σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο καταναλωτής πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, γιατί το δίχτυ ασφαλείας είναι απλωμένο σε όλη τη διατροφική αλυσίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου