Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης & ΕΚΑΒ Πιερίας: Εκπαίδευση σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης


Σεμινάριο σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας.
Η συγκεκριμένη δράση, η οποία επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση των προπονητών, γυμναστών των αθλητικών σωματείων του Α’ & Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, αντίστοιχα, έγινε σε συνέχεια του project «Απινιδωτές στην πόλη»,  βάσει του οποίου τοποθετήθηκαν δέκα (10) αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, στον πεζόδρομο, στα δημοτικά αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ, στο Πνευματικό κέντρο, στην Αστική Σχολή, όπου συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος παρέστη στο σεμινάριο  μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ τόνισε «την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης εθελοντών στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή». Παράλληλα, ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα την δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των τεχνικών της αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, θα έχουν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό καταστημάτων στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου