Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


Διάλογο με νέες και νέους είχε το βράδυ της Μ. Τρίτης, σε καφέ της Κατερίνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης. Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» πραγματοποίησε συνάντηση με τη νεολαία και ανέπτυξε τον οραματισμό, τους στόχους και τις δεσμεύσεις του για τη νέα γενιά. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ανοιχτή συζήτηση με τους νέους να παίρνουν το λόγο και να τοποθετούνται για το πως βλέπουν και τι ζητούν από τη δημοτική αρχή.

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στους νέους. Πιστεύουμε στη νέα γενιά και θέλουμε να την ενεργοποιήσουμε. Επενδύουμε στη νέα γενιά. Της δίνουμε λόγο και ρόλο. Σας ευχαριστώ που σήμερα δώσατε το παρών σ’ αυτή τη συνάντηση, για τις σκέψεις, τις αγωνίες και τα θέλω που μας καταθέσατε», είπε στους νέους ο κ. Νταντάμης και συνέχισε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μείνετε στον τόπο σας. Η δημιουργία ενός Δήμου με ταυτότητα και αναπτυξιακή προοπτική είναι στις προτεραιότητές μας για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Από τις βασικές μας προτάσεις είναι η αναμόρφωση του  Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης σε μία «Τεχνόπολη», σε πολυχώρο πολιτισμού, δράσεων για τη νεολαία. Μια εικόνα με πολλαπλασιαστική αξία, μια ζωντανή διαφήμιση για όλους τους ταξιδιώτες μέσω σιδηρόδρομου».

Οι Προγραμματικές Θέσεις / Δεσμεύσεις του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»  για τη νεολαία
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν φιλικό προς τους νέους Δήμο αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα καθώς και την εμπειρία και τεχνογνωσία φορέων, οργανισμών, συλλόγων αλλά και σχολείων καθιστώντας τον Δήμο μας κέντρο νεανικής δραστηριότητας.
·        Καταγράφονται άμεσα οι ανάγκες των σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων και εκπονείται πρόγραμμα αντιμετώπισης  των αναγκών με τη συνεργασία των συλλόγων των εκπαιδευτικών και Γονέων και Κηδεμόνων.

·        Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

·        Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των κενών αιθουσών 1000 τ.μ. του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου για σχολική χρήση και ιδιαίτερα για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).

·        Ανέγερση ενός Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ).

·        Αποσυμφόρηση του σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης.

·        Συνεργαζόμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για τους μαθητές.

·        Συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα την Κατερίνη, για την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία.

·        Δημιουργούμε υπηρεσία υποστήριξης νέων και γραφείο επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

·        Συνεργαζόμαστε, καταγράφουμε και αξιοποιούμε  τους φορείς νεολαίας της πόλης με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης.

·        Δημιουργούμε Κέντρο Νεολαίας, που θα δίνει διέξοδο στις πνευματικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές και επιχειρηματικές ανησυχίες των νέων του Δήμου. Αξιοποιούμε δημόσιους χώρους με σκοπό τη δημιουργία Κέντρων Νεότητας - Πληροφόρησης εναρμονισμένα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Στον άμεσο σχεδιασμό μας βρίσκεται η αξιοποίηση νεανικών εργαλείων τα οποία λειτουργούν σε πολλούς Δήμους της χώρας αλλά όχι στην Κατερίνη.

·        Δημιουργούμε στην επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα του Δήμου, ενότητα πληροφόρησης των νέων για θέματα εργασίας, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, διαδραστικούς χάρτες, εθελοντικά προγράμματα, ενημέρωση για προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης  καθώς και  θέματα που αφορούν τους νέους φοιτητές της πόλης.

·        Δημιουργούμε θεσμούς διαβούλευσης με τους νέους, αναβαθμίζουμε τον ρόλο της Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την άμεση δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων με ανοικτή και δημοκρατική συμμετοχή από φορείς νεολαίας της Κατερίνης.

·        Προϋπολογίζουμε ετήσιο χρηματικό ποσό για την υποστήριξη νεανικών δράσεων από τους ίδιους τους νέους για θέματα που δραστηριοποιούνται και προτείνουν.

·        Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.  Δημιουργούμε δίκτυο υποστήριξης της κάρτας νέων με την εγγραφή επιχειρήσεων στο διευρυμένο πλαίσιο λειτουργίας της κάρτας δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της πόλης να αποκτήσουν τα οφέλη της κάρτας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

·        Στοχεύουμε στην αξιοποίηση του προγράμματος της Ε.Ε.              «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»  με σκοπό τη χρηματοδότηση νεανικών δράσεων σε τοπικό επίπεδο.

·        Με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της πολιτικής που αναπτύσσουμε για τη νεολαία, δημιουργούμε δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων με συμμετοχή του Δήμου μας σε δράσεις του προγράμματος Erasmus+.

·        Αξιοποιούμε το πρόγραμμα «Erasmus για την επιχειρηματικότητα». Νέοι από την πόλη μας μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις εντός της Ε.Ε αποκτώντας εργασιακή εμπειρία και δυνατότητα επιχειρηματικής δικτύωσης και συνεργασίας.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου