Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ Κ. ΜΗΛΙΑ



Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία τίθενται στο επίκεντρο των δράσεων, που υλοποιεί διαχρονικά το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης. Προς την κατεύθυνση αυτή, τα στελέχη του Κέντρου ανταποκρίθηκαν σε  πρόσκληση που απηύθυνε τo ψυχοκοινωνικό προσωπικό της Δ.Ο.Μ. και πραγματοποίησαν ομιλία στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Κάτω Μηλιάς, στο 13ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας (Κτήμα Ηρακλή).

Ειδικότερα, η Κοινωνική Λειτουργός Χρυσούλα Μοσχολούρη,  η Κοινωνιολόγος Χαρίκλεια Πιπεροπούλου και  ο Υπεύθυνος  Ομάδας  Έργου του Κέντρου (και υπεύθυνος επικοινωνίας για την υποστήριξη της δομής φιλοξενίας των προσφύγων στη Κατερίνη) Εμμανουήλ Κοσμαδάκης επισκέφθηκαν τη δομή στις 17/04. Εκεί, παρουσία των φορέων που δραστηριοποιούνται στο ΚΑΜΠ (του ψυχοκοινωνικού προσωπικού της Δ.Ο.Μ., του υποστηρικτικού προσωπικού του Δήμου Κατερίνης, της συντονίστριας του Υπουργείου Παιδείας, της υπεύθυνης εκπαίδευσης προσφύγων στην δομή της Κάτω Μηλιάς, της ψυχολόγου της οργάνωσης υπεύθυνης για την Παιδική Προστασία της Solidarity Now, της ιατρικής ομάδας του Ε.Ο.Δ.Υ.,), με την συμμετοχή των προσφυγισσών και την πολύτιμη βοήθεια των διερμηνέων της Δ.Ο.Μ., ενημέρωσαν διεξοδικά όλους τους εμπλεκόμενους, για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Επιπλέον,  για τις υπηρεσίες του δικτύου της Γ.Γ.Ι.Φ.,  για την ισότητα των φύλων, καθώς και για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.
Οι συμμετέχουσες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, τόσο με την πολυπρόσωπη παρουσία όσο και με την ενεργό συμμετοχή τους στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε. Στον επίλογο της ενημερωτικής ομιλίας, διανεμήθηκαν και ενημερωτικά έντυπα, μεταφρασμένα στις ομιλούσες γλώσσες τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου