Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!- ενημερωτική εκδήλωση από το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»


«Από την ιδέα στο ράφι»: Εκδήλωση από το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στα Τρίκαλα

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!», διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»  σε συνεργασία με τον Κόμβο καινοτομίας & επιχειρηματικότητας GiSeMihub, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (Βαλκάνου 6, GiSeMihub).


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα στάδια ανάπτυξης ενός προϊόντος, από την αρχική σύλληψη της ιδέας μέχρι την παρουσίαση του στο ράφι των καταστημάτων. Θα αναλυθούν επίσης τα πιο συχνά λάθη κατά την προσπάθεια εξαγωγών αλλά και η σωστή οργάνωση για τη συμμετοχή σε εκθέσεις. Επίσης θα παρουσιαστεί ως καλή πρακτική, η τυποποίηση προϊόντων μανιταριών και τρούφας, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών.

Βασικοί ομιλητές θα είναι η  κ. Γιάννα Μπαλαφούτη, δημιουργός προϊόντων και καθηγήτρια γαστρονομίας, ο κ. Γιάννης Καρβέλας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Paratus Europe Ltd και η κ. Ελευθερία Παπακώστα, Υπεύθυνη Λειτουργίας του Μουσείου Μανιταριών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς των μηνιαίων εκδηλώσεων (Toolkit events) που διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και οι οποίες απευθύνονται σε νέους αγρότες και επιχειρηματίες του χώρου της αγροδιατροφής και του εναλλακτικού τουρισμού.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να παρουσιάσουν μια ποικιλία θεματικών που θα λειτουργήσει  ως «εργαλειοθήκη» για τη νέα γενιά επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε μήνα σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να φτάσουν όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα,  της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου