Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

5ος Αγώνας Δρόμου «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»: Γιορτή του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στον αγώνα που έγινε θεσμός



Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου». Περισσότεροι από 250 αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τη Βόρεια Πιερία.


Ο αγώνας, o οποίος  διεξήχθη το απόγευμα του Σάββατου 15 Ιουνίου, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων «ΖΕΥΣ», τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες, αθλητές από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος ακόμη και από το εξωτερικό βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου και διανύοντας μία απόσταση 9.700 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, πλησίον της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο παρουσία του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη και του Πρόεδρου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρου Πούλιου.

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος: «Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός τής Βόρειας Πιερίας»

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και τους κατοίκους ανέφερε:

«Οι απαρχές του Χριστιανισμού στην περιοχή μας είναι από την εποχή του Αποστόλου Παύλου και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό, όπως επίσης είμαστε υπερήφανοι και για το γεγονός ότι οι καρποί του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου ήταν πλούσιοι μέσα στην ιστορία.
Καλωσορίζουμε όλους τούς δρομείς - αθλητές και μη αθλητές- που ήρθαν από διάφορα μέρη τής Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε πολύ που κάθε χρόνο με τη συμμετοχή σας κάνετε όλο και μεγαλύτερη αυτή τη διοργάνωση η οποία έχει λαϊκό χαρακτήρα και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Πιερίας.
Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελο Λαγδάρη, για την ποικιλότροπη υποστήριξη και τον ενθουσιασμό που από την αρχή περιέβαλε την διοργάνωση αυτή, τους συνεργάτες του στον Δήμο, όλους τους τοπικούς φορείς της Μεθώνης και του Μακρυγιάλου καθώς επίσης και τον τηλεοπτικό εκκλησιαστικό σταθμό «4Ε» που καλύπτει τη διοργάνωση.
Καλώς ήρθατε και καλή επιτυχία».

 «Εκδήλωση - θεσμός για την περιοχή»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού σημείωσε:

 «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς με πνευματικό, ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη έκανε λόγο για μαζική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογός μας συνέβαλε και συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στην Πιερία ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δράσεις πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη».

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλεύτρια Ν. Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Μαλλιάρα και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.

Κύρια συστατικά της επιτυχίας του αγώνα ήταν η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών, η ένθερμη υποδοχή των κατοίκων των δύο κοινοτήτων που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ενθάρρυναν τους δρομείς να συνεχίσουν και να τερματίσουν. Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού δεν έλειψαν οι μουσικοί σταθμοί, το θερμό χειροκρότημα  και οι επευφημίες σε όλη τη διαδρομή.

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες γενικής κατάταξης, αναδείχθηκαν:

Άνδρες

Γάζος Δημήτριος, από τον ΠΑΣ Ζωγράφου, με χρόνο 35’:50’’.
Συμεωνίδης Συμεών, από τον ΖΕΥΣ Πιερίας, με χρόνο 36’:20’’.
Φραγκούλης Άγγελος, Ανεξάρτητος, με χρόνο 37’:47’’.

Γυναίκες

Κοζανίτη Ελένη, από τον ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης, με χρόνο 47’:06’’.
Xόκια Λιντίτα, από την Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών, με χρόνο 51’:17’’.
Kανταρά Ελένη, από τον ΣΔΥΘ, με χρόνο 51’:39’’.

Τις απονομές έκαναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης.



Ειδικές Βραβεύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν ο Παραολυμπιονίκης Δεκάθλου Βύρωνας Θωμαΐδης και η Στέλλα Μπουσσάτα με το αναπηρικό αμαξίδιό της. Στους δύο αθλητές με ειδικές ικανότητες απονεμήθηκαν από τον Μητροπολίτη συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

Στον επίλογο της διοργάνωσης ο Μητροπολίτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του προς τους Διοργανωτές, Αθλητές, Εθελοντές, Χορηγούς και Κατοίκους, επισημαίνοντας ότι το Ευαγγέλιο που κήρυξε ο Απόστολος Παύλος μπορεί να γίνει αντικείμενο της προσωπικής ζωής του καθενός, αρκεί να καταβληθεί προσπάθεια.

Ευχαριστίες

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους:
Πατέρα Γεώργιο Μιάουρα, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.
Την Τοπική Κοινότητα Μακρυγιάλου
Την Τοπική Κοινότητα Μεθώνης.
Την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου.
Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.
Το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κατερίνης).
Τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Τον Ποντιακό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Ο Πόντος».
Τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης».
Τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Κεραυνός».
Την Ποδηλατική Ομάδα του Γιώργου Σαλπιγγίδη.
Τον Εθελοντικό Σύλλογο Μεθώνης «Η Κυψέλη».
Όλους τους Υπαλλήλους του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.
Όλους τους μεμονωμένους εθελοντές του αγώνα.
Τον υπεύθυνο έκδοσης αποτελεσμάτων, Χρήστο Κετσετζή και τους συνεργάτες του.
Τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.
Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «4Ε» καθώς και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης .

Ευχαριστίες προς τους Χορηγούς

Τέλος οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες  προς όλους τους χορηγούς και ειδικότερα τους εξής:«AΛΦΑ Νεφρολογικό Κέντρο» Κατερίνης. «Νερό Διός» Μεντεκίδης Α.Ε., Μπαρδάκης Ξηροί Καρποί - Από Καρδιάς, Cava Ποτών - Ιωακειμίδου Μαρία Κατερίνη, «Μώλος» Ψαροταβέρνα - Παραλία Κατερίνης, Αφροδίτη Hotel - N. Παντελεήμων, Go Gas - Νίκος Tσακιρίδης, Cannon - Aσαρίδης, Φρούτα Λαχανικά- Αφοί Αποστολίδη, Οπτικά- Αλέξανδρος Πούλιος, Πολυκατάστημα Αθλητικών Ειδών «Ζιώγας» - Κατερίνη, Αronia Pieria - Κωνσταντίνος Βαφείδης, Aστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Πιερίας, Μita Travel, Tasionas Travel, Ηχητικά - Φώτα, Μπάμπης Κοκκινίδης.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου