Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το πολυσυζητημένο κρυπτονόμισμα του Facebook

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το πολυσυζητημένο κρυπτονόμισμα του Facebook

Ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης εξασφάλισε ήδη το «ναι» από μια μακρά σειρά επιχειρήσεων για το Libra, το κρυπτονόμισμά του που αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ σύντομα.
Όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», στις εταιρίες περιλαμβάνονται οι οικονομικοί ογκόλιθοι Visa και Mastercard, το PayPal, αλλά και εφαρμογές και ιστοσελίδες όπως η Uber, το Stripe και η Booking.

Καθεμιά τους αναμένεται μάλιστα να επενδύσει κάπου 10 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του νομίσματος, ώστε να γίνει μέλος του Libra Association, μιας τρίτης κοινοπραξίας που θα διοικεί το κρυπτονόμισμα ανεξάρτητα από το Facebook.
Όπως είναι φυσικό, η εμπλοκή της Visa και της Mastercard παραείναι ενδιαφέρουσα εδώ, καθώς συμμετέχουν σε κάτι που θεωρείται ως μια φτηνή εναλλακτική σε αυτά ακριβώς τα δίκτυα πληρωμών!
Η εφημερίδα υποθέτει πάντως πως οι εταιρίες θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα ώστε να παρακολουθούν από κοντά τις φιλοδοξίες του Facebook, αλλά και να βάλουν πόδι σε μια πιθανή εμπορική του επιτυχία. Τα 2,4 δισ. χρήστες του Facebook μπορούν άνετα να κάνουν το κρυπτονόμισμα το επόμενο μεγάλο πράγμα της επικράτειας των κρυπτονομισμάτων.Το Facebook επέλεξε να διοικεί το νόμισμά του ένας ανεξάρτητος οργανισμός, θέλοντας να βγάλει από πάνω του θεσμούς και ρυθμιστικές αρχές που το έχουν πια ανοιχτά στο στόχαστρο. Απ’ όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, δεν θα δουλεύει πλήρως ανεξάρτητα σαν το Bitcoin, αλλά θα υπόκειται σε κρατικό έλεγχο και θα συνδέεται με την αξία του παραδοσιακού χρήματος.
Κι αυτό για να περιοριστεί η μεταβλητότητά του και οι μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής, καθώς τη σταθερότητα αναζητά το Facebook ώστε να προσελκύσει ακόμα και τους χρήστες των αναπτυσσόμενων χωρών, προσφέροντάς τους μια καλύτερη και πιο αξιόπιστη εναλλακτική στα άστατα εθνικά τους νομίσματα.
Το Libra θα επιτρέπει συναλλαγές αλλά και αποστολή κρυπτονομισμάτων μέσω των messaging εφαρμογών του κολοσσού, όπως τα WhatsApp και Messenger, διευκολύνοντας τις συναλλαγές με ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ακόμα και ATM προτίθεται να φτιάξει ώστε να μπορεί ο κόσμος να μετατρέπει εύκολα το φυσικό χρήμα σε Libra. Έχει πάντως ακόμα μπόλικα ρυθμιστικά εμπόδια να υπερπηδήσει, απαντώντας πειστικά στο πώς θα διαχειρίζεται το ξέπλυμα χρήματος και τις απάτες.
Το Facebook ανακοίνωσε πως συναντήθηκε με την Τράπεζα της Αγγλίας και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, θέλοντας να βρει την καλύτερη λύση. Αν θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, μένει να φανεί…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου