Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η «Φιλοξενία Αγάπης» για παιδιά και νέους από ομόδοξες χώρες

  
          Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες που υλοποιεί για ακόμη μια χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
          Φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Πολωνία, την Ουκρανία,  τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία.

          Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από άπορες οικογένειες  ή και χωρίς γονείς και βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες στις χώρες τους, όπως παραμέληση, κακοποίηση, εγκατάλειψη.
          Μέσω του καινοτόμου αυτού προγράμματος φιλοξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως  δίνεται στα παιδιά η μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν στην Πιερία στιγμές απόλυτης χαράς, ξεγνοιασιάς. παιχνιδιού στον ζεστό ήλιο και τη θάλασσα αλλά και πνευματικά βιώματα που θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.
          Πιο     συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στο Σβορώνο, πενήντα παιδιά από την Εκκλησία της Πολωνίας συνοδευόμενα από τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σούπρασλ κ. Ανδρέα και ιερείς της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
          Η φιλοξενία πραγματοποιείται με  την ευλογία,  την πατρική καθοδήγηση και το άγρυπνο ενδιαφέρον  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος οργάνωσε προσωπικά την ξενάγηση των παιδιών και τη γνωριμία τους με την Πιερία, την Εκκλησία της και τις φυσικές ομορφιές της. 
          Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφθηκαν προσκυνήματα, μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και σε άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.  
Οι εντυπώσεις των παιδιών και των συνοδών τους ήταν άριστες τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για τη συνολική φιλοξενία που τους προσφέρεται.
Οι ημέρες ξενοιασιάς και παιχνιδιού όσο και ο επιμορφωτικός χαρακτήρας με τις επισκέψεις σε μουσεία, εκκλησίες και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής συμβάλλουν τα μέγιστα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, και στην προκειμένη περίπτωση στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των ομόδοξων λαών.
Την προηγούμενη εβδομάδα στο νέο αμφιθέατρο που κοσμεί το χώρο των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων του Σβορώνου και το οποίο κατασκευάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, διοργανώθηκε ελληνο-πολωνική εορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Εκκλησίας, με μουσική, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς αμφοτέρων των πλευρών.
          Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επισιτιστικές ανάγκες των παιδιών καλύπτονται από την αυθόρμητη και αξιοθαύμαστη ανταπόκριση φορέων, επαγγελματιών, δημοτών. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Πιερίας, όταν αυτή τίθεται κάτω από την αιγίδα της Εκκλησίας και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη  κ. Γεωργίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου