Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Chefs Club & Ktinotrofoi


Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ACROPOLIS ευχαριστεί

Με μια σεμνή τελετή η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS», στις 16/7/2019 ολοκλήρωσε την πολύ σημαντική 16η ετήσια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (Conseil Européen des Confréries Oenogastronomiques-CEUCO), που είχε γίνει στο Ζάππειο Αθηνών, 19-21/10/2018.

Ο κ Κωνσταντίνος Μουζάκης (πρόεδρος Acropolis) επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο CEUCO κ Carlos Martin Cosme, σε εορταστικό κλίμα, με ένα κοκτέιλ party ως επιβράβευση για την αγάπη και την προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία και Κρασί και στον Πολιτισμό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι παραγωγικών επιχειρήσεων της Γαστρονομίας και του Οίνου, καθώς και λαμπερές παρουσίες που εκπροσωπούν την Ελληνική Γαστρονομία στο Εξωτερικό. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην εξαιρετική βραδιά διακρίναμε: τον κ Κωνσταντίνο Μουζάκη, τον κ Νικόλαο Δαούτη, τον κ Νικόλαο Μουζάκη, την κα Βιργινία Πετροπούλου, τον κ Στέλιο Μαστοράκο, τον κ Νίκο Αβραμίδη, τον κ Γεώργιο Ρέλλια, τον κ Γιώργο Αγγελόπουλο, τον κ Διονύση Γουράνιο (Πρόεδρο Σωματείου ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ), τον κ Βασίλη Νικολού (οινοποιό, Βραβευθέντα από την CEUCO, ως Best European Winery 2019), την κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφο, Βραβευθείσα ως CEUCO, ως Best Εuropean Agro-food Establishment 2018, Γραμματέα Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος») και πολλούς άλλους.
Το «συγκριτικό πλεονέκτημα» είναι το ισχυρό σημείο, και τα ισχυρότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος είναι (1) η τεράστια βιοποικιλότητα της, για την ακρίβεια τρίτη σε βιοποικιλότητα παγκοσμίως με 1470 ενδημικά αυτόχθονα φυτά, (2) το υψόμετρο (76% πάνω από 600 μέτρα) σε συνδυασμό με την μεγάλη ακτογραμμή, 15.600 χλμ και (3) ο πολύχρονος ζωντανός πολιτισμός, για την ακρίβεια ο δεύτερος παγκοσμίως, δηλαδή, με τα ίδια γράμματα, με τις ίδιες λέξεις, με τα ίδια νοήματα, στην Ελλάδα λέμε τα ίδια πράγματα τις τελευταίες χιλιετίες.
Όταν ο ελληνικός τουρισμός (17ο-τελευταίο σε ιεραρχία υπουργείο στην ελληνική κυβέρνηση), συνδυαστεί με την ελληνική αγροτική παραγωγή (16ο–προτελευταίο στην ιεραρχία υπουργείο στην ελληνική κυβέρνηση) και τον πολιτισμό-γαστρονομία (10ο στην ιεραρχία υπουργείο στην ελληνική κυβέρνηση) θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, καθώς και το CEUCO, φαίνεται ότι έχουν ως προτεραιότητα την σύνδεση της ελληνικής γαστρονομίας, με την ελληνική αγροτική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό, όπως δείχνουν τα ετήσια βραβεία Aurum Awards του CEUCO. Το 2018 απονεμήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ για το 2019 προγραμματίζονται τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία.
Οι δύο βραβευθέντες από το CEUCO to 2018, το Οινοποιείο ΝΙΚΟΛΟΥ (Βασίλης Νικολού, Κορωπί, info@nikolouwinery.gr) και το Βουστάσιο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΝΗ (Μάγδα Κοντογιάννη, Μενίδι, magdaktinotrofos@gmail.com), που παρίσταντο στο κοκτέϊλ πάρτυ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής προς τιμή του κ Carlos Martin Cosme, μαζί με μέλη της Λέσχης Acropolis, θα μπορούσαν να σχεδιάσουν μια αξέχαστη γαστριμαργική πραγματική εμπειρία στο οινοποιείο ΝΙΚΟΛΟΥ.
Προτάθηκε να σχεδιασθεί για το δεύτερο 15θήμερο Σεπ 2019, με Αρβανίτικα τυριά και γαλακτοκομικά από την Οικογένεια ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, μούστο και προϊόντα μούστου από τους αμπελώνες ΝΙΚΟΛΟΥ και γαστριμαργική τέχνη με μαγείρεμα μόνο με κρασιά, και τυριά με πετιμέζι, όλα παρασκευής, εκεί μπροστά σε όλους τους συμμετέχοντες, όπως περιέγραψαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής κκ Νικόλαος Μουζάκης και Νικόλαος Δαούτης.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», όπως μας ενημέρωσε η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6906962549) θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με φίλους στις 22 Ιουλίου 2019, στις 21.00 (Ημέρα Αγίας Μαγδαληνής, η οποία τιμάται από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, τον Καθολικισμό, την Αγγλικανική Κοινωνία, τον Λουθηρανισμό και από άλλες Προτεσταντικές Εκκλησίες), στην έδρα του στο Μενίδι, Πλήθωνος Γεμιστού 14, 13678 ΑΧΑΡΝΑΙ, περιοχή Λαθέα).
Στις 26 & 27 Ιουλ 2019, στα Άγραφα Ευρυτανίας οργανώνεται η 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων
Στις 2 Αυγ 2019, στις 21.00, είναι η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, στα γραφεία του.
Στις 3 Αυγ 2019, ενημερώνει τα μέλη του ότι στα Ιωάννινα θα γίνει η Γιορτή της Προβατίνας, από τον Σύλλογο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου.
Στις 12-15/9/19, μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής θα μετέχουν στην 11η Γιορτή Φυστικιού στην Αίγινα.
Στις 18-22/9/19, στην Λαμία, θα γίνει η έκθεση AGROfest
Στις 20-21/9/19, στην Αθήνα, στην φιλόξενη Αθηναΐδα (Βοτανικός), το Job Festival του Skywalker, δίνει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τα σύγχρονα επαγγέλματα, και γιατί όχι και για τα αγροτικά επαγγέλματα (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς, δασοκόμος) και τον καλύτερη μορφή επιχείρησης για τα αγροτικά επαγγέλματα, που είναι η συνεταιριστική-συνεργατική.
Στις 26/9/2019, στην Κερατέα, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής μαζί με άλλες συλλογικότητες θα μετέχει στην συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης και στην ύπαιθρο της Αττικής.
Και η ευχάριστη συζήτηση με την κα Μάγδα Κοντογιάννη τελείωσε, με καταπληκτικά τερψιλαρύγγια των chefs, στον φιλόξενο χώρο του Εντευκτηρίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής (Πειραιώς 73, Αθήνα) με την Γιορτή της Αγρότισσας, η οποία πέρυσι πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο με ομιλήτρια την κα Μάγδα Κοντογιάννη και την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και πολλών άλλων, ενώ φέτος στις 15/10/2019, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προτίθεται να οργανώσει την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας με εκδήλωση στην περιοχή της υπαίθρου της Αττικής.

Για την καταγραφή Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

Στην φωτογραφία (από αριστερά) ο κ Κωνσταντίνος Μουζάκης (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής –ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), ο κ Διονύσης Γουράνιος (Πρόεδρος Σωματείου ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ), η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφος, Βραβείο CEUCO), ο κ Carlos Martin Cosme (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συλλόγων Γαστρονομίας & Οίνου) & κ Νικόλαος Δαούτης (Chef Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Αθηνών) στο εντευκτήριο της Λέσχης ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (Πειραιώς 73, Αθήνα)

Η ευχαριστήρια πλακέτα στον κ Carlos Martin Cosme.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου