Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

25η Μαρτίου-Αετός Καταλωνίων 1-1

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση 



«Ισοπαλία γιγάντων»... στον Περιφερειακό του... «Ελ Πάσο» (1-1) περιλάμβανε η πρεμιέρα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, με αντιπάλους δύο επίδοξους φετινούς πρωταγωνιστές, τη νεοφώτιστη 25η Μαρτίου και τον υποβιβασθέντα Αετό Καταλωνίων, σε μια sold out αναμέτρηση, που έσυρε, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο, τον... χορό ενός νέου, πολλά υποσχόμενου viral πρωταθλήματος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του νομού.
Κομβικό σημείο του παιχνιδιού στάθηκε η απώλεια μιας ανεπανάληπτης ευκαιρίας από την 25η Μαρτίου, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της, στο δεύτερο ημίχρονο, -με την καταλυτική επέμβαση του Φωτόπουλου πάνω στη γραμμή του τέρματος-, που προηγήθηκε της ισοφάρισης των Καταλωνίων. Αυτή προήλθε από το «γκολ της αγωνιστικής» του Ιωάννου, απόρροια οργανωμένης προσπάθειας, με μια κεφαλιά, με μεγαλύτερη καμπύλη από τα... τρίποντα του Σούμποτιτς στον Άρη Θεσσαλονίκης, στη δεκαετία του '80!
Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις περισσότερες φάσεις να εκτυλίσσονται εκτός περιοχής και τους αμυντικούς ν’ απομακρύνουν, εν τη γενέσει τους, τους περισσότερους κινδύνους.
Η ομάδα του Νίκου Τσαγκαλίδη, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μαλιώρα, με 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.
Οι φιλοξενούμενοι, του Χρήστου Παπαγιάννη, μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μισό της επανάληψης, διεκδίκησαν τη νίκη με περισσότερες αξιώσεις, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις κι έχασαν πιο κλασικές ευκαιρίες για να φύγουν νικητές από το ντέρμπι.
Highlights:
το roster της 25ης Μαρτίου, που αποπνέει πολυτέλεια για την κατηγορία, σε συγκεκριμένες τουλάχιστον θέσεις κι είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστήσει,
οι εγκαταστάσεις του γηπέδου των γηπεδούχων, από τον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο μέχρι τα σημαιάκια με το σήμα της ομάδας και τ’ αποδυτήρια, που καταδεικνύουν την αγάπη, το μεράκι και την φροντίδα των ανθρώπων της τοπικής ομάδας,
η πολύχρωμη «VIP κερκίδα-fun club» του Δημητρίου των Καταλωνίων, που λειτούργησε, άθελά της, αγχωτικά -εν είδει υπερβολής φυσικά- και δεν του επέτρεψε, με μικρές εξαιρέσεις, να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του,
η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου των δύο ομάδων στην κερκίδα και περιμετρικά του γηπέδου, με τους φιλάθλους των φιλοξενούμενων να καταγράφουν σημαντική δυναμική, για μία ακόμη φορά, παρά την αλλαγή κατηγορίας και το χαρμόσυνο γεγονός του γάμου ενός ζευγαριού, την ίδια ώρα παρακαλώ, με καταγωγή από τα Καταλώνια και διαμονή στην Ολλανδία (σ.σ. έτσι εκλογικεύεται το γεγονός ότι τα videos με τον Αετό γίνονται viral και στο εξωτερικό κι εκτοξεύονται στα views!)
ο Τσιντώντας της 25ης Μαρτίου, που αγωνίστηκε κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του,
η αντικατάσταση του τερματοφύλακα του Αετού, Πατρή, στα πρώτα λεπτά, λόγω τραυματισμού (ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά!)
Μan of the match: Γκεβρέκης (τερματοφύλακας), Παπαδόπουλος και Τσιντώντας από τους γηπεδούχους, Φωτόπουλος, Ιωάννου (1 γκολ) και Νταμπαλάκης από τους φιλοξενούμενους δικαιούνται τον τίτλο, για διαφορετικούς λόγους
Υellow card: στον... Περιφερειακό που ακόμα να δοθεί στην κυκλοφορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου