Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης πάει θέατρο (Πλούτος Αριστοφάνη-Σύγχρονη Παιδεία-Ολύμπια Εν Δίω)

https://www.youtube.com/watch?v=wsxLR5EHUAw


Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης, που αποδεδειγμένα λατρεύει τις τέχνες, πηγαίνει... θέατρο και παρακολουθεί την παράσταση "Ο Πλούτος" του Αριστοφάνη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής & Αθλητισμού "Ολύμπια Εν Δίω".


Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές, οι μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, παρακολούθησαν, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, την κωμωδία, που ανέβασε η θεατρική ομάδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων "Σύγχρονη Παιδεία" από την Αθήνα (οι παραστάσεις επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 500 σχολεία απ' όλο τον κόσμο).
Η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας – Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων, στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου, την κατοικία των αρχαίων θεών και στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Οι αγώνες διαρκούν εννέα ημέρες και διεξάγονται στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Φέτος η διοργάνωση διεξάγεται από τις 17 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2019. Κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε καθεμία από τις εννέα Πιερίδες Μούσες, που ήταν κατά την ελληνική μυθολογία, προστάτιδες της γνώσης, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.
Η διοργάνωση αυτή αποτελεί αναβίωση των αρχαίων αγώνων θεάτρου, μουσικής & αθλητισμού, που διεξάγονταν στον ίδιο χώρο, την ιερή πόλη των Μακεδόνων, με τον ίδιο τίτλο: «Ολύμπια εν Δίω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου