Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Έτσι θα ρυθμίζονται οι οφειλές στη ΔΕΗ...


Πάγια ρύθμιση απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος με απλές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, χαμηλότερη προκαταβολή και ανώτατο ύψος δόσεων τις 24 μηνιαίες ανακοινώνει σήμερα ή αύριο η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες των "Νέων" η νέα διοίκηση αναμένεται να καθιερώσει πακέτο διακανονισμών χρεών προς τη δημόσια εταιρεία, οι οποίοι θα ισχύει σε μόνιμη βάση και θα είναι κατηγοριοποιημένοι ανάλογα με το ύψος των οφειλών.

Τα καινούρια χαρακτηριστικά των διακανονισμών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενα ποσοστά προκαταβολής τα οποία θα ανεβαίνουν ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα αγγίζουν το 40%.

Οι πελάτες της ΔΕΗ θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδα της εταιρείας και ειδικής πλατφόρμας να δηλώνει το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών και αυτόματα σε αυτό θα καθορίζονται το ύψος της προκαταβολής και το εύρος των δόσεων. Θα είναι βέβαια σε θέση εκ των προτέρων να γνωρίζει ποια κατηγορία διακανονισμού τον αφορά.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφορετικοί θα είναι οι διακανονισμοί για τους λεγόμενους τελικούς πελάτες, δηλ. τους περίπου 820.000 που άφησαν φέσι στη ΔΕΗ αλλάζοντας προμηθευτή ρεύματος ή παύοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Στην κατηγορία των τελικών πελατών ανήκουν και αυτοί που άλλαξαν ΑΦΜ, προκειμένου να αποφύγουν την αποπληρωμή των χρεών τους.

Οι ρυθμίσεις θα αφορούν όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, οι οποίοι ανέρχονται σε 2.336.552 με το ύψος των χρεών να φτάνει τα 1,6 δισ. ευρώ...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου