Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Μία μεγάλη αγκαλιά φορέων & εθελοντικών οργανώσεων στην υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια της αθλητικής γιορτής



Με διοργανωτές τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως  Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και με την συμβολή 30 και πλέον φορέων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων και δεκάδων εθελοντών καλούμαστε στις 13 Οκτωβρίου, να γίνουμε κομμάτι του αγώνα – θεσμού: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» και να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής είτε ως αθλητές, ως εθελοντές είτε απλά ως θεατές, σε μία διαδρομή γεμάτη ιστορία, πολιτισμό, ευγενή άμιλλα και πολλές συγκινήσεις.


Η μεγάλη αθλητική - πολιτιστική γιορτή, η οποία εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης, θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία  το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της ελευθερίας). Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Μακεδονίας – Θράκης, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, του Περιφερειακού Τμήματος Πιερίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ», του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου, του Πολιτιστικού συλλόγου Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ». Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη, δηλαδή την κάλυψη τυχόν υγειονομικής ανάγκης προκύψει κατά τη διάρκειά του αγώνα. Παράλληλα, τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Την εξέλιξη του αγώνα θα παρακολουθεί ιατρός, που θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας. Σε καίριο σημείο της αγωνιστικής διαδρομής θα βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ήδη οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 1100 και θα γίνονται δεκτές έως και την συμπλήρωση με σειρά προτεραιότητας των 2000 αριθμών, που θα διατεθούν. Σε κάθε περίπτωση ως προθεσμία υποβολής ορίζεται η Δευτέρα 07 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) θα γίνονται στο επισυναπτόμενο link:


ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ κ.α. μπορούν για διευκόλυνσή τους, να αποστέλλουν και ηλεκτρονικά τις ομαδικές τους συμμετοχές στο email: opppapkaterinis@gmail.com αναγράφοντας ονοματεπώνυμο αθλητή - αθλήτριας, όνομα φορέα και ένα τηλέφωνο υπεύθυνου - επικοινωνίας για όλη την ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου