Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αυστηρότερο άσυλο για τους πρόσφυγες, ταχύτερες επιστροφές μεταναστών...


Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με έμφαση στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό ζήτημα, στη σκιά της χθεσινής φωτιάς στη Μόρια, που στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου καθώς και οι μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων από την χρεοκοπία της Thomas Cook.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Στέλιος Πέτσας, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό. Κατά τον ίδιο, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό. Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί τον συνδυασμό των παρακάτω μέτρων:
- Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας, ιδίως με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα. Ήδη την τελευταία εβδομάδα έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες και γίνονται καθημερινά επιπλέον 23 περιπολίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
- Κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.
- Αύξηση των επιστροφών, από 1.806 στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε 10.000 μέχρι το τέλος του 2020.
- Κατάρτιση λίστας «ασφαλούς χώρας», ώστε να επιστρέφονται αμέσως σε αυτή όσοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα.
- Συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά στην ενδοχώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου