Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιος... είναι ο Ζάεφ, είπαμε;


Το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και οι «κυβερνητικές πηγές» που ενημερώνουν το Αθηναϊκό Πρακτορείο για τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφέρονται αναλυτικά στους συνδαιτημόνες και συνομιλητές του Έλληνα πρωθυπουργού, μαζί με τις ιδιότητές τους.
Ωστόσο, το Μαξίμου χαρακτηρίζει «πρόεδρο των ΗΠΑ» τον Ντόναλντ Τραμπ, «πρόεδρο της Σερβίας» τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, «πρωθυπουργό της Αλβανίας» τον Έντι Ράμα, αλλά... αναφέρει ως «σκέτο τον Ζόραν Ζάεφ.
Στα επίσημα κυβερνητικά κείμενα, αλλά και στην ενημέρωση που παρέχουν οι κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται έτσι, με το όνομά του, χωρίς την... ιδιότητά του.
Με άλλα λόγια, είναι σαφές ότι η κυβίστηση περί την Συμφωνία των Πρεσπών πέφτει κάπως δύσπεπτη στην κυβέρνηση, εξ ου και αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναφέρει τον Ζόραν Ζάεφ με την ιδιότητά του, ως πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: στην αγγλική έκδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Ζάεφ αναφέρεται ως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας – βλέπετε, οι ξένοι δεν ψηφίζουν, ούτε καβάλησαν Βουκεφάλες για να πάνε σε συλλαλητήρια, όπως οι δικοί μας ιθαγενείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου