Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ομελέτα με σύγκλινο

fritata-me-sigklino-k-tsili
Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 15΄ - 16΄
Υλικά για 2 - 3 άτομα:
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι (φρέσκια βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ξερή σε μπαχαράδικα), ψιλοκομμένη (ή 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. σύγλινο, σε κυβάκια (χοιρινό καπνιστό αλλαντικό, διατηρημένο στο λίπος του, τη «γλίνα», από όπου και το όνομά του. Το βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία,  παντοπωλεία και πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:


Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το σύγλινο τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)

Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το γύρισμα, βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας, αφού πρώτα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού (αν δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες).

Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.
Νένα Ισμυρνόγλου

Τι πίνουμε: Ρουστίκ πιάτο, θα ταίριαζε με ένα ρουστίκ επίσης φρέσκο Αγιωργίτικο, μία από εκείνες τις θαυμάσιες Νεμέες δεξαμενής.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου