Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Παρφές ταξιδεύει από την Κατερίνη… στην «οutdoor βιβλιοθήκη» της Πάρου και στην Αντίπαρο!

Ο αγαπημένος ήρωας Παρφές, της πρόσφατης παραμυθοιστορίας της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση, συνεχίζει τα καλοκαιρινά «βιβλιοταξίδια» του, στην ελληνική επικράτεια. Αυτή τη φορά, με σύμμαχο τον ήλιο και τη φαντασία του, πήρε…. το καράβι της γραμμής και βρέθηκε στις Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα στην πανέμορφη «outdoor βιβλιοθήκη» του μαγευτικού νησιού της Πάρου, για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.


Μετά τη μοναδική βιβλιοθήκη της Πάρου -που συνιστά μια μικρή αλλά θαυματουργή κοιτίδα πολιτισμού και μια όαση αναγνωστικής απόλαυσης, που μακάρι να βρει μιμητές, εντός κι εκτός της Πιερίας-, ο Παρφές θα ταξιδέψει… στην Αντίπαρο κι από εκεί σε όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους.
Άλλωστε, η μικρή και χαριτωμένη Παριανή Έλενα, μόλις διάβασε την ιστορία του Παρφέ, εξέφρασε την επιθυμία να τον βοηθήσει ν’ αποκτήσει κι άλλους φίλους σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων κι όλοι μαζί να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια του… σχολικού εκφοβισμού, εντός κι εκτός σχολείων.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το νέο multi βιβλίο, 80 σελίδων, της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση, με τίτλο «Ο Παρφές» -που μόλις κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Οσελότος και σε έντυπη έκδοση, σε εικονογράφηση της Πηνελόπης Λάζαρη-, συνιστά το πιο ολοκληρωμένο πακέτο για τον σχολικό εκφοβισμό στην Ελλάδα!
Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο, που αναδεικνύει τη διαφορετικότητα, για παιδιά και ενήλικες, συμμετέχουν, επίσης, o Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, σε ρόλο «φύλακα άγγελου» & η Κέλλυ Ιωάννου, τέσσερις ψυχολόγοι της Πιερίας, που «μπαίνουν στην ιστορία» & παίρνουν τη θέση ενός ήρωα, η εκπαιδευτικός, Έλενα Αϊβαζοπούλου, από τη Γερμανία, με δραστηριότητες δημιουργικής γραφής & θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, η τραγουδοποιός, Μιχαέλα Κυργιαφίνη, που μας χαρίζει αποκλειστικά το μουσικό «Παιδί» της και 7μελής all star team μουσικών, εκπαιδευτικών, θεατρολόγων και συγγραφέων που αφηγείται την ιστορία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου