Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ανεξιχνίαστοι οι έλεγχοι ντόπινγκ στην Ελλάδα!...


Σκάνδαλο μεγατόνων στον ελληνικό αθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, πάνω από 70 έλεγχοι σε όλα τα σποραναζητούν αποτέλεσμα μετά το λουκέτο της WADA στο εργαστήριο του ΕΣΚΑΝ.
Ο ΠΑΟΚ έχει απευθύνει αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) για διεξαγωγή ελέγχου τόσο στους ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου του Βορρά όσο και του Ολυμπιακού στο κυριακάτικο παιχνίδι, κάτι το οποίο απορρίφθηκε με... 14 ημέρες καθυστέρηση.

Ωστόσο, αποδεικνύεται πως το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι... σταγόνα στον ωκεανό, καθώς το ζήτημα με το ΕΣΚΑΝ είναι τεραστίων διαστάσεων και έχει έντονη την οσμή του φιάσκου, με την «αρωγή»/ανοχή της πολιτείας.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SDNA τόσο την σεζόν 2018-2019 όσο και την τρέχουσα, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 70 έλεγχοι σε όλα τα αθλήματα, χωρίς κανείς από τους αθλητές να έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα, καθώς το όλο σύστημα υπολειτουργεί σε εγκληματικό βαθμό!

Πιο συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώθηκε και από το ίδιο το ΕΣΚΑΝ, το κεντρικό εργαστήριο έχει κλείσει και αναζητείται εργαστήριο στο εξωτερικό για να βγάλει αποτελέσματα της δειγματοληψίας! Των +70 ελέγχων που έχουν γίνει αλλά και των όσων θα γίνουν από δω και στο εξής. Γιατί; Διότι το ελληνικό εργαστήριο ΕΚΛΕΙΣΕ με παρέμβαση της WADA για μια σειρά παρατυπιών!

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ «Ήρθαν ξαφνικά και μας λένε «το κλείνουμε» και τώρα κοιτάμε, γιατί ξέρετε πως λειτουργεί το δημόσιο, να βρούμε εργαστήριο το οποίο, φυσικά θα είναι αναγνωρισμένο και με τιμή η οποία να είναι λογική. Πράγματι, περισσότεροι από 70 έλεγχοι είναι ανεξιχνίαστοι...».

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, τα ανωτέρω «κατακρημνίζουν» τις προ 20ημέρου δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί για πλήρη στήριξη του εθνικού συστήματος αντι-ντόπινγκ, παρεμβαίνοντας στις εργασίες του 5ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για το ντόπινγκ στον Αθλητισμό. Όχι μόνο πέρασαν 3 μήνες από την έναρξη της αθλητικής σεζόν αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο, ενώ πλησιάζουν Χριστούγεννα.

Είχε πει τότε λοιπόν, ο Αυγενάκης πως «Δεσμευόμαστε ενώπιόν σας για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος αντιντόπινγκ».

Επιπρόσθετα, πριν από λίγη ώρα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενημέρωσε πως πρότεινε να διοργανωθεί στην Ελλάδα μία από τις επόμενες Συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον World Anti-Doping Agency (CAHAMA), κάτι το οποίο φαντάζει ελαφρώς... παράλογο, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξουμε τα αποτελέσματα των τεστ!

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, πως μιλάμε για εγκληματική αμέλεια της πολιτείας επί του θέματος, η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες που ξεφεύγουν από το στενό επίπεδο του ΕΣΚΑΝ και αγγίζουν και το φορέα στον οποίο υπάγεται- το Υφυπουργείο Αθλητισμού, δηλαδή.

Το αναφέρουμε ξανά, μιας και η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως- έστω κι αν κάποιοι αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι: 70 έλεγχοι. Κανείς εξ αυτών δεν έχει εξιχνιαστεί, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται κάποιος αθλητής να είναι θετικός εδώ και 3-4 μήνες, φερ' ειπείν, και να συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά, καθώς ουδείς το γνωρίζει.

Επομένως- θα μπορούσε να πει κάποιος καθ' υπερβολή- οι Έλληνες αθλητές έχουν το «δικαίωμα» να... ντοπάρονται ελεύθερα, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν τα δείγματα που δίνουν! Ίσως κάπου, κάπως, κάποτε να... «συλληφθούν»! Ως τότε, δηλαδή μέχρι οι πολιτικές εξαγγελίες να γίνουν πράξη, αποτελέσματα δεν υπάρχουν...

Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου