Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Τα μέλη των ΚΑΠΗ Κατερίνης ενημερώνονται και θωρακίζουν


 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις διατροφικές ομάδες και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την εξέλιξη των χρόνιων παθήσεων στους ηλικιωμένους υλοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσίαση & εκπαίδευση με θέμα την «Διατροφή & Ασθένειες» στο Β’ ΚΑΠΗ και στο Α’ ΚΑΠΗ αντίστοιχα, ενώ έγινε από τις επισκέπτριες υγείας,  κα Δέσποινα Τοπάλη του Κέντρου Υγείας Κατερίνης, καθώς και τις κυρίες Θεοδώρα Φουρκιώτη και Μαρία Οικονόμου της 4ης ΤΟΜΥ.
Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης έγινε με το βιωματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Α’ ΚΑΠΗ με το διαδραστικό παιχνίδι «Θωρακίζω την υγεία μου ζωγραφίζοντας».
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια των δράσεων, η σημασία της διατροφής στην προαγωγή της υγείας και την καθυστέρηση εμφάνισης παθολογικών καταστάσεων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ομάδα των ηλικιωμένων είναι καθοριστική και παραμένει διαχρονικός στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΚΑΠΗ.
Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε τα συγκεκριμένα προγράμματα επιδιώκουν να εφαρμόζουν τα λεγόμενα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη που επικεντρώνονται ως εξής: “Θα συνιστώ στους αρρώστους μου τη δίαιτα που η επιστήμη και η κρίση μου θεωρεί σωστότερη και θα διώξω από αυτούς κάθε βλάβη και επιζήμια τροφή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου